< terug

18 TeamNL atleten naar Brussel voor de EK Cross Country

28 november 2023 (0 reacties)

Het EK cross vindt dit jaar plaats bij onze zuiderburen. Op zondag 10 december is het Park van Laken in de hoofdstad Brussel het strijdtoneel voor de EK Cross. Een team van 18 atleten zal Nederland vertegenwoordigen. Opmerkelijk is de scherpe keuze die er is gemaakt. Het leidde ook tot kritiek van niet geselecteerde atleten

Stijgend niveau
Technisch directeur Vincent Kortbeek maakte vandaag de Nederlandse ploeg bekend, mede gebaseerd op de prestaties van de Warandeloop, onderdeel van de Cross Country Series, die afgelopen weekend plaatsvond. Het NK Cross Country vindt dit jaar de week na de EK Cross plaats en wel op 16 en 17 december in Eersel.

Scherpe keuzes
“Bij de Warandeloop hebben we gezien dat de strijd om de eerste positie, en daarmee directe plaatsing voor de EK, mooie wedstrijden opleverde. Bij alle disciplines hebben we scherp gekeken of de kans op een top vijf positie als team aanwezig is. Net als op de baan en de weg selecteren we met het perspectief om in de eindfase van de race nog mee te kunnen doen. Met de huidige selectie verwachten we dit waar te kunnen maken. Een mooie aanvulling op onze selectie is de Mixed Relay, een onderdeel waar wij voor het eerst aan deelnemen. Dit biedt kansen aan atleten die meer tot hun recht komen op de middellange afstanden.”, aldus Vincent Kortbeek.

Kritiek
In de sociale media lezen we terug dat de niet verkozen atleten zoals Noa Schutte en Tom Hendrikse zich kritisch uitlaten over de keuze van de atletiekunie. Noah Schutte: “Geen EK cross voor mij. Erg jammer dat de Atletiekunie niet het vertrouwen heeft dat wij EK cross waardig zijn. Tom Hendrikse spreekt van een ontmoedigingsbeleid: “Wederom een ongelooflijk besluit die de cross in Nederland kapot maakt.Te hoge eisen gesteld door de atletiekunie maken het een ontmoediging voor vele atleten die hun dromen willen na leven op cross gebied! De warandeloop blijft in de schaduw staan voor de EK selectie.De prestatie van zondag is voor mij verleden tijd en kijk ik alles behalve positief op terug.Vertel mij wat we anders hadden moeten doen, ja winnen natuurlijk maar zo simpel is het niet want dan blijven er altijd nog 3 andere mannen thuis”.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *