< terug

300 piraten voeren actie voor de gezondheid van de man

21 november 2017 (0 reacties)

Amsterdam 21 november 2017 – Op zaterdag 25 november wordt in het Amsterdamse Vondelpark de vijfde editie van de Movember Run (MoRun) Amsterdam gehouden. Met dit ludieke (hard)loopevenement wordt geld ingezameld voor de Stichting Movember. “De MoRun is een fun run met een serieuze boodschap. Mannen praten niet makkelijk over hun gezondheid met als gevolg dat ziektes vaak laat worden ontdekt. Met de MoRun Amsterdam creëren we op een leuke en positieve manier aandacht voor dit fenomeen,” aldus initiatiefnemer Hendrik Nuyens.

Het ludieke karakter van de MoRun zorgt al vijf jaar voor veel aantrekkingskracht op deelnemers en publiek. Driehonderd mannen en vrouwen verschijnen dit jaar gehuld in piratenkleding aan de start. Zij leggen met of zonder (plak)snor het 5km-parcours af. Een hilarisch schouwspel. De fanatiekste hardlopers strijden voor de titel “NK Hardlopen met Snor” – het parcours is gecertificeerd door de Nederlandse Atletiekunie – en natuurlijk zijn er prijzen voor beste snor en beste outfit. Voor wie niet kan of wil hardlopen is het ook toegestaan om het parcours lopend of op wielen af te leggen.

Bedrijven dagen elkaar uit

Gold Partner Optiver daagt dit jaar IMC uit. Concurrerende handelshuizen die gezamenlijk strijden voor de gezondheid van de man. Het bedrijf dat verliest moet het donatie bedrag van het winnende bedrijf verdubbelen.

Inschrijven

Tot en met 23 november is het nog mogelijk om je online in te schrijven voor de Movember Run Amsterdam. De netto opbrengst van de run wordt na afloop overgemaakt naar de Stichting Movember. Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van de organisatie, www.movemberrun.nl. De Movember Run Amsterdam wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door Optiver, Lightspeed, Tito’s en AXE.

Achtergrond Movember

Movember werd in 2003 in Australië opgericht om geld in te zamelen voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek. Via de VS en het Verenigd Koninkrijk bereikte de stichting ook Nederland, waar nu duizenden mannen in de maand november hun Movember-snor laten staan. Zij zamelen hiermee geld in, dat vervolgens door Movember aan onderzoek wordt gedoneerd. Fondsen die worden opgehaald in Nederland, worden ook uitgegeven in Nederland. 70% van de ingezamelde gelden wordt besteed aan KWF-Movember onderzoeksprojecten naar teelbal- en prostaatkanker. Naast prostaat- en teelbalkankeronderzoek zal Movember dit jaar meer dan in voorgaande jaren aandacht besteden aan de mentale gezondheid van de man. Volgens Movember krijgt één op de acht mannen in hun leven te maken met prostaatkanker, komt teelbalkanker vaker voor bij mannen tussen de 18 en 40 dan bij andere leeftijdscategorieën, en is wereldwijd 75% van de slachtoffers van zelfdoding man.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *