< terug

41 TeamNL atleten naar WK atletiek in Boedapest

2 augustus 2023 (0 reacties)

Vandaag maakte technisch directeur Vincent Kortbeek het team voor de wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest bekend. TeamNL bestaat uit 41* atleten.De wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest starten op zaterdag 19 augustus, met voor TeamNL de zevenkamp, en duren tot en met zondag 27 augustus met als slotstuk de 4×400 meter estafettes.Femke Bol en Sifan Hassan zijn de blikvangers van de ploeg. Bol geldt, bij afwezigheid van de Amerikaanse Sydney McLaughlin, als absolute favoriete voor de wereldtitel op de 400 meter horden.

“We reizen naar Boedapest met een enorm sterke selectie. Naast de scherpe eisen van World Athletics heeft de Atletiekunie aanvullende eisen gesteld aan deelname, overeenkomstig met hoe het richting Parijs 2024 ook zal zijn. Als daar deze selectie uit voortkomt, kunnen we niet anders stellen dan dat we met een zeer competitieve groep atleten gaan strijden op het allerhoogste niveau.” Aldus Vincent Kortbeek.

Op welke afstanden Hassan in Hongarije aan de start verschijnt, is nog niet duidelijk. De tweevoudig olympisch kampioene beschikt over startbewijzen op de 1.500, 5.000 en 10.000 meter. “Ik beslis pas een paar dagen voor de WK hoe mijn programma eruit ziet”, zei Hassan daarover bij de Diamond League in Londen. De 10.000 mtr wordt al op de eerste dag gelopen.

Het gloednieuwe National Athletics Centre in Boedapest is waar de beste atleten van de wereld tegen elkaar strijden om het eremetaal. Het stadion is gelegen aan de oostelijke oever van de Donau rivier en ten zuiden van het stadscentrum, omringd door veel parken en groen. Dit evenement belooft een unieke ervaring te worden voor atleten, toeschouwers en vrijwilligers.

De marathonlopers en snelwandelaars leggen hun kilometers dwars door het historische stadscentrum van Boedapest af. Het parcours loopt langs prachtige UNESCO werelderfgoed delen en de start en finish is in het zogenoemde Heroes’ Square waar publiek hun helden kan aanmoedigen. De marathon voor de dames is op 26 augustus. Een dag later op 27 augustus starten de mannen. 

De laatste voorbereidingen van het (grootste deel van het) team op Papendal plaatsvinden, waarna het team op woensdag 15 augustus door reist naar Boedapest.

Bekijk hier het chronoloog van het WK in Boedapest

* Alle atleten waar een * achter de naam staat, zijn nog afhankelijk van hun positie op de World Ranking van World Athletics. Deze atleten hebben voldaan aan de eisen van de Atletiekunie en zijn door de Atletiekunie voorgedragen voor deelname.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *