< terug

5 gerechten met veel proteïne voor het hardlopen

5 december 2023 (0 reacties)

Hardlopen, hoe lekker is dat rondje met frisse lucht en beweging wel niet? Wij zijn er gek op. Maar…hardlopen vragat niet alleen discipline en training, maar ook een slimme voedingskeuze. Vooral eiwitrijke maaltijden zijn belangrijk voor energie en herstel. Hieronder vind je daarom vijf voedzame gerechten die ideaal zijn voor hardlopers, of je nu traint voor een korte sprint of een marathon. Eet smakelijk!

Griekse yoghurt met bessen voor een rustige loop
Voor een rustige loop kun je het beste lichte en voedzame snacks nemen. Griekse yoghurt gemengd met blauwe bessen en een handje ontbijtgranen is een uitstekende keuze. Deze combinatie biedt zowel eiwitten als antioxidanten en is makkelijk te verteren.

Omelet met groenten na een ochtendloop
Na een ochtendloop is het belangrijk om je energievoorraden aan te vullen. Een omelet rijk aan groenten en belegd met een beetje kaas levert een goede hoeveelheid eiwitten en essentiële voedingsstoffen. Voeg spinazie, tomaten en champignons toe voor extra smaak en voedingswaarde. Eventueel een geroosterde boterham of cracker erbij kan natuurlijk ook.

Kip en quinoa voor sprints en intervaltrainingen
Voor korte, maar intensieve trainingen zoals sprints of intervaltrainingen, is het belangrijk om een evenwichtige maaltijd van koolhydraten en eiwitten te eten. Een goede keuze is een bord gegrilde kip met quinoa-salade, bijvoorbeeld. Kip is een magere eiwitbron die helpt bij spierherstel en quinoa biedt de nodige koolhydraten voor energie. Win-win, die kipgerechten!

Zalm met rijst en groenten voor langere afstanden
Als je traint voor langere afstanden, zoals een halve of hele marathon, is het belangrijk om een maaltijd te kiezen die zowel rijk is aan eiwitten als aan koolhydraten. Gegrilde zalm met een zijde van bruine rijst en gestoomde groenten is bijvoorbeeld een slimme, lekkere en goede optie. Zalm is niet alleen een goede eiwitbron, maar bevat ook omega-3 vetzuren die ontstekingsremmend werken. Fijn als je die spieren aan het werk hebt gezet!

Proteïne shake voor sneller herstel
Als je haast hebt of iets lichts nodig hebt, is een proteïne shake een snelle en effectieve manier om je eiwitinname te verhogen. Meng wei-eiwitpoeder met amandelmelk, een banaan en een lepel pindakaas voor een heerlijke en voedzame shake.

In al deze gerechten spelen eiwitten een sleutelrol. Ze zijn ongelofelijk belangrijk voor het herstel van spieren en het behoud van je energie. Beiden zijn natuurlijk weer een belangrijk onderdeeel voor elke hardloper. Ongeacht de afstand of intensiteit van de training: eiwitten zijn je bouwstenen.

(Advertorial)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *