< terug

Hanne Verbruggen richt zich op kwalificatie Olympische marathon Parijs

18 november 2022 (0 reacties)

De EK-selectiecross in Roeselare van komende zondag kan rekenen op de aanwezigheid van Hanne Verbruggen. De nummer acht van de marathon op het EK in München zegt geen neen tegen het EK veldlopen in Turijn, maar ze maakt er ook geen doel van. Ze wil zich in Sevilla kwalificeren voor de Olympische spelen

“Na München heb ik de trainingen vrij snel weer opgepikt”, vertelt Hanne Verbruggen/VITA. “Tot nu toe heb ik aan de basis gewerkt. Mijn marathonvoorbereiding begint pas in december. Vorige week heb ik de veldloop van Mechelen gedaan om eens uit mijn comfortzone te komen. Dat weerstandswerk ben ik absoluut niet meer gewoon.” Ze won in Mechelen voor Sofie Van Accom/ACHL en Annelies Nijssen/ATLA. In oktober liep ze al een persoonlijk record van 1u11:46 op de halve marathon in Breda.

Zondag loopt Hanne de Zevenheuvelenloop, een prestigieuze klassieker in het Nederlandse Nijmegen over 15 kilometer. Een week later staat ze aan de start bij de CrossCup in Roeselare. “Ik heb totaal geen verwachtingen”, zegt ze. “Het is niet omdat je op straat goed loopt, dat je in het veld ook goed bent. Ik start puur op basisconditie en heb geen enkele specifieke crosstraining gedaan. Het is een leuk tussendoortje.”

Met het EK in Turijn is de marathonspecialiste niet bezig. “Ik heb er zelfs nog niet over nagedacht”, klinkt het. “Ik schat de kans echt heel klein in dat ik mee mag. De selectiecriteria heb ik nog niet eens gelezen. Ik wil mezelf geen druk opleggen, maar ga uiteraard wel mijn best doen. Het EK is geen doel op zich, maar als ik mag, denk ik wel dat ik mag deelnemen van mijn coach (Frans Mattens, red.). Op internationale kampioenschappen zijn de afstanden langer en dat moet mij liggen. Ik hoop wel dat er een ploeg gaat. Alleen is maar alleen.”

Aan haar laatste passage in Roeselare heeft Hanne goede herinneringen. “Toen heb ik gewonnen”, herinnert ze zich. “Dat geeft wel vertrouwen.” En toch blijft Mieke Gorissen/ADD favoriet. “Ik weet dat Mieke specifiek voor de cross traint, en ik denk niet dat ik haar snelheid aankan”, aldus Hanne. “Het is afwachten. Ik zal wel zien hoe ik me voel, maar heb alvast niets te verliezen.”

De focus ligt deze winter niet op het EK veldlopen, maar wel op een volgende marathon, op 19 februari in Sevilla. “Vanaf de Kerstvakantie neem ik loopbaanonderbreking tot aan de Krokusvakantie”, legt Hanne uit. “Momenteel werk ik halftijds, maar uiteindelijk moet ik op vrije dagen toch bijna altijd langskomen voor dit of dat, dus het voelt niet echt als halftijds. In januari ga ik normaal op stage naar Portugal. Misschien loop ik tevoren nog een 10km of een halve marathon.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *