< terug

Hanna Claes op weg naar Parijs

23 april 2024 (0 reacties)

Parijs is nog ver, maar niet meer zó ver. Tokio ligt nog vers in het geheugen – het kwam dan ook een jaartje later dan voorzien – en toch doemen de volgende Spelen al op aan de horizon. De website van de Belgische atletiekbond laat Beglische eliteatleten aan het woord over hun traject naar Parijs en hun ultieme olympische droom. Vandaag Belgian Cheetah Hanne Claes.

Dag Hanne, je trok afgelopen winter naar Australië. Hoe is dat meegevallen?

“Tot eind december heb ik last gehad van een stressfractuur aan de tibia, dus tot dan was het geen goede winter. Eens in Australië heb ik wel alles kunnen doen, onder meer met dank aan de graspiste daar. Bij terugkomst kreeg ik opnieuw last van een paar kleine blessures, dus het was de hele winter wat op en af. Momenteel ben ik gelukkig fit. Ik was net twee weken op Tenerife en het was een goede stage met goed weer. Het deed mij deugd om nog eens twee weken intensief te kunnen doortrainen.”

Waren blessures de reden om indoor niet in actie te komen?

“Ik ben pas begin januari serieus beginnen trainen en heb ook daarna nog niet aan honderd procent kunnen doordoen door kleine kwaaltjes, dus ik geraakte niet op tijd wedstrijdklaar. Als ik dat geprobeerd had, zou ik mij hebben moeten forceren.”

Momenteel verblijf je op Curaçao in aanloop naar de World Relays. Hoe zijn de omstandigheden daar?

“Alles valt hier goed mee. We zijn hier in de eerste plaats om te acclimatiseren aan de temperaturen boven de 30 graden en de hoge luchtvochtigheid, en ook om aan de jetlag gewend te raken. De omstandigheden hier zijn dezelfde als op de Bahama’s, dus daar zullen onze lichamen geen shock moeten ondergaan. De Nederlanders, Zwitsers en Oekraïners komen ook naar hier, wat de organisatie makkelijker maakt. Het enige nadeel hier is de harde piste, wat voor atleten met peesproblemen zoals ik niet evident is, maar er zijn mogelijkheden om deels op gras te trainen. Ook de krachtzaal en het eten in het hotel zijn piekfijn in orde.”

Waar sta jij momenteel?

“Kracht, snelheid en uithouding zijn allemaal heel goed, maar het is moeilijk inschatten waar ik exact sta. De komende twee weken ga ik heel wedstrijdspecifiek trainen richting Bahama’s en zal duidelijk worden in welke vorm ik mij bevind. Volgende week zondag loop ik hier een wedstrijd, maar ik weet nog niet of het 300 of 400 meter wordt.”

Hoe zie je jouw rol op de World Relays bij zowel de Cheetahs als de Mixed Relay?

“Dat is nog niet helemaal duidelijk. Ik sta alvast zeker op de Mixed Relay, en afhankelijk van welke ronde ik daar loop, zal duidelijk worden of ik nog bij de Cheetahs kan worden ingezet.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *