< terug

Geslaagde 11e editie Meppel City Run (alle uitslagen)

27 mei 2024 (0 reacties)

Op zondag 26 mei vond de 11e editie van de Meppel City Run eindelijk plaats. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om het uitverkochte evenement tot een succes te maken. Het stralende weer bracht blije gezichten en goede sportieve prestaties met zich mee. Bij deze editie van de Meppel City Run liepen bijna 2800 deelnemers mee. De deelnemers konden kiezen uit verschillende onderdelen: de G-run, Framerun, kidsrun, en de 4 of 8 Engelse mijl.

Een evenement van en voor iedereen
Naast het fantastische aantal deelnemers was ook het publiek massaal aanwezig. “Het was geweldig om te zien dat iedereen van deze sportieve dag heeft genoten. Sport verbindt. Er hing een gemoedelijke, feestelijke sfeer in de stad,” aldus Wiebo Walstra, voorzitter van de Meppel City Run.
Het enthousiasme was niet alleen merkbaar tijdens de kidsrun en de G-Run, maar ook de deelnemers aan de 4 of 8 mijl werden luid aangemoedigd. Bewoners van de Ambonstraat, en het Zuideinde maken er al jaren een feestje van tijdens de Meppel City Run. De Catharinastraat, Wilhelminastraat en Prinses Margrietlaan deden hier niet voor onder hielpen de renners naar de finish met hun support.

G-Run en kids run
De jongste deelnemers deden mee aan de 200, 1000 of 2000 meter van de Kidsrun. “Het is geweldig om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben. Sommige kinderen zijn gespannen, terwijl anderen vooral genieten van alle aanmoedigingen onderweg,” vertelt Carola Steenbergen. Ook bij de G-Run en de Framerun was het enthousiasme duidelijk zichtbaar. Alle deelnemers aan de Kidsrun, G-Run en Framerun ontvingen als beloning een mooie houten medaille, gemaakt door dagbesteding Cement. Net als voorgaande jaren was de Kidsrun tevens een sponsorloop, dit jaar ook voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds maakt sporten mogelijk voor alle kinderen in de gemeente Meppel. Aan het eind van de middag werd een cheque ter waarde van € 1.414,05 overhandigd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Trots
Wiebo Walstra kijkt zeer tevreden en trots terug op de 11e editie van de Meppel City Run. “We zijn ontzettend dankbaar voor alle vrijwilligers die dit evenement tot een succes maken. Het enthousiasme voor dit evenement is de sleutel tot ons succes en dat merken de lopers ook. Voor ons was het weer een geweldig feestje.” Daarnaast spreekt hij zijn dank uit aan alle sponsoren. “Zonder hen zouden we er niet zo’n geslaagd evenement van kunnen maken.

(Persbericht)

Klik hier voor alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *