< terug

8 TeamNL atleten naar Wereld Kampioenschappen Para Atletiek

10 mei 2024 (0 reacties)

Archiefbeeld Fleur de Jong

Van 17 tot en met 25 mei vinden de Wereld Kampioenschappen Para Atletiek plaats in Kobe, Japan. Al eerder maakte Technisch Directeur Vincent Kortbeek het team bekend, dat bestaat uit 5 vrouwen en 3 mannen.Het ‘Kobe Universiade Memorial Stadium’ is de officiële venue voor deze kampioenschappen en is één van de meest toonaangevende, multifunctionele stadions in Japan.

De Wereld Kampioenschappen Para Atletiek, opgericht door het Internationaal Paralympisch Comité, werden in 1994 voor het eerst gehouden in Berlijn. Sinds 2011 worden ze iedere twee jaar georganiseerd. Aanvankelijk zouden deze WK Para Atletiek al in 2021 plaatsvinden in Kobe maar vanwege covid zijn ze tot twee keer toe uitgesteld.

‘Zo sterk mogelijk TeamNL in Kobe’
“De WK Para Atletiek in Kobe zijn wereldkampioenschappen die nog voortkomen uit covid-tijden, waardoor dit WK 2 jaar is opgeschoven. In de ideale wereld zit een WK niet zo dicht op de Paralympische Spelen in Parijs, maar voor onze atleten is en blijft dit een wereldkampioenschap en is een titel of een medaille net zo veel waard als in elk ander jaar. Vandaar dat we met een zo sterk mogelijk team aan de start staan in Kobe. Kobe is de bakermat van onze partner ASICS, waardoor het voor de Atletiekunie extra bijzonder is om de atleten hier te zien strijden om de wereldtitels,” aldus Technisch Directeur Vincent Kortbeek.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *