< terug

Aan deze virtuele hardloopwedstrijden kun jij in 2021 meedoen

30 december 2020 (0 reacties)

Inmiddels zijn we beland bij de laatste dagen van 2020. Dit mag je toch wel zeker een vreemd en uniek jaar noemen, wat natuurlijk met name komt door het coronavirus. Ook de hardloopwereld werd hierdoor geraakt natuurlijk. De meeste wedstrijden werden immers afgelast. Hierdoor had je ook niet echt een doel voor het trainen, waardoor het lastig kan zijn om gemotiveerd te blijven. De echte “hardoopevents” zullen ook in de nabije toekomst niet plaatsvinden, maar gelukkig zijn er virtuele initiatieven waarmee je deze gaten in je hardloopschema kunt opvullen. Bij zo’n virtuele wedstrijd zul je waar en wanneer je maar wilt lopen. Jouw rugzak vullen met hardloopspullen is dus niet nodig. In plaats daarvan kun je je rugtas heren of dames laten staan en vanuit huis jouw afstand lopen. Een laptoptas heb je mogelijk wel nodig als je bijvoorbeeld bij je ouders of vrienden nog voor onderstaande wedstrijden wilt inschrijven.

Virtuele wedstrijd van Drachten 

Zo kun je onder meer meedoen aan de virtuele decemberwedstrijd van Drachten. Hierbij kun je kiezen voor 5, 10, 15 en 21,1 kilometer. Via een GPX bestand kan de prestatie vervolgens verwerkt worden, terwijl het ook openbaar gemaakt kan worden via uitslagen.nl. Ben je niet in het bezit van bijvoorbeeld een sporthorloge? Geen probleem! Het is namelijk niet verplicht om je prestatie te verwerken. Ook kun je kiezen voor een eigen route. Bij de inschrijving krijg je hiervoor een link. Hierbij kun je kiezen uit drie gratis routes die je zelf kunt plannen. Ook kun je voor de 0 afstand kiezen. Je krijgt dan geen code. In plaats daarvan kun je je eigen afstand lopen. Onder alle deelnemers van deze virtuele wedstrijd worden drie prijzen verloot. De kosten zijn 1,50 euro. Een medaille bestellen is mogelijk voor hetzelfde bedrag, dit kan opgehaald worden bij Intersport Drachten. 

HMZ Virtual Run & Walking 2021

Naast de virtuele wedstrijd van Drachten is het ook mogelijk om mee te doen aan de HMZ Virtual Run & Walking 2021, oftewel de virtuele wedstrijd van Zoetermeer. Hier kun je 1 kilometer lopen, maar ook 5 kilometer en 10 kilometer. Bovendien is het mogelijk om een halve marathon of hele marathon te hardlopen. Wil je niet rennen maar juist wandelen? Dit is mogelijk bij een afstand van zowel 10 als 21,1 kilometer. Om mee te kunnen doen aan de HMZ Virtual Run & Walking 2021 zul je 12,50 euro moeten betalen. Dit bedrag moet je betalen tijdens het inschrijven. Nadat je dit gedaan hebt zul je je digitale startnummer ontvangen, net zoals je app-key. Vervolgens kun je met de app de afstand waarvoor jij hebt gekozen kunnen (hard)lopen. Heb je dit gedaan? Je zult dan je medaille per post ontvangen.

Ren 5 Doneer 5

Door 5 kilometer te hardlopen zul je natuurlijk wat goeds voor jezelf doen, maar met deze actie van Stichting Vluchteling zul je ook anderen helpen door te rennen. Door mee te doen aan deze hardlooptocht zul je namelijk 5 euro doneren aan Stichting Vluchteling, terwijl je zelf ook 5 kilometer moet rennen. De naam is dan ook logisch: Ren 5 Doneer 5. Nadat je de afstand hebt afgelegd, wat voor een fervente hardloper natuurlijk een makkie is, kun je ook nog eens vijf vrienden nomineren om precies hetzelfde te doen. Zo kunnen jullie als vriendengroep of juist jij alleen een verschil maken voor de mensen die het zo hard nodig hebben: de vluchtelingen. Natuurlijk zal ook jij er profijt van hebben, want je zult een stukje gezonder worden door die vijf kilometer al hardlopend af te leggen. Twee vliegen in één klap!

(advertorial)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *