< terug

Abdelaati Iguider wint 10 kilometer op autocircuit in Franse Albi (28.21)

15 december 2020 (0 reacties)

De Marokkaan Abdelaati Iguider is een topper op de 1500 meter met internationale medaille’s achter zijn naam. Hij maakt een uitstapje naar de 10 kilometer op het autocircuit in het Franse Albi. Hij wint in 28.21 min. Na afloop vertelt hij dat hij de afgelopen maanden getraind heeft voor 5000/10.000 meter. Die afstanden wil hij in 2021 gaan doen. Het is zijn eerste 10 kilometer op asfalt.

Wat bij de 65 genodigde atleten overheerst is de vreugde om een wedstrijd te kunnen lopen. “Ik ben blij met deze kans”, zegt de winnaar. De Marokkaan heeft sinds februari geen goede race meer gehad. De wedstrijd is eigenlijk opgezet om de Fransman Morhad Amdouni aan een snelle tijd te helpen. Hij is Europees kampioen 10.000 meter en in Polen is hij achtste geworden op de wereldkampioenschappen halve marathon.

Hele snelle tijden zijn echter onmogelijk in Albi, waar veel wind is (60-75 km. p./u.). Amdouni probeert het wel, maar al in de eerste kilometers is duidelijk dat de vereiste snelheid voor een Frans/Europees record niet realistisch is. Hij wordt aan het einde verslagen in de sprint door Iguider en hij heeft 28.22 min. als eindtijd op de 10 kilometer. Bij de vrouwen wordt het een Zweeds één-tweetje met 32.12 min. voor Meraf Bahta en 32.16 min. voor Sarah Lahti. Ook Bahta heeft plannen om haar eigen nationale record aan te scherpen, maar dat is door de wind een kansloze missie. “Fijn om een wedstrijd te lopen”, zegt ze, “maar het weer kun je niet regelen.” Derde wordt de Franse juniore Sara Benfares (33.25).

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd