< terug

Afgelastingen wegens hitte. Ekiden in Oisterwijk wordt festival

17 juni 2022 (0 reacties)

In verband met de te verwachten tropische temperaturen zijn inmiddels drie wedstrijden afgelast. De wedstrijden zijn voornamelijk in het zuiden en midden van het land. Het betreffen de al eerder afgelaste
Bavoloop in Rijsbergen. Vandaag werden ook de Ekiden in Oisterwijk en de Groot Ginkelse Loop in Ede toegevoegd aan de afgelastingen.


De Ekiden in Oisterwijk wordt festival
Aan het begin van deze avond is er voor morgen 19 juni vanaf 13:00 uur een code geel afgegeven voor onze provincie door het KNMI. Dit betekent dat wij – ondanks de aanpassingen die we al hadden gedaan – ons toch genoodzaakt zien om de Ekiden morgen NIET door te laten gaan aldus de organisatie.

Maar omdat we al veel voorbereidingen hebben getroffen willen we morgen in plaats van een wedstrijd, ons terrein open stellen voor alle teams en zo toch samen de gezellige typische sfeer die bij onze ekiden hoort te ervaren. De ekiden wordt als het ware een soort van festival.

Wat is het plan? Het terrein gaat morgen om 09:00 uur open, alle teams mogen gewoon hun tenten en badjes opzetten en wij zorgen voor catering en muziek. Vanaf ongeveer 10:00 uur mag iedereen die dat wil op eigen gelegenheid het uitgezette parcours van de 5km lopen, zodat er ook nog gelopen kan worden. Belangrijk om te weten is dat dit geen onderdeel meer is van een wedstrijd of iets dergelijks en dat er geen EHBO en/of verkeersregelaars aanwezig zullen zijn. Het festival zal tot uiterlijk 13:00 uur duren. 

Groot Ginkelse Run
De organisatie laat weten. In verband met het niet kunnen krijgen van voldoende EHBO, de aangescherpte voorwaarden in verband met de hitte morgen en de daardoor onaanvaardbare risico’s, hebben wij moeten besluiten om op het laatste moment de Groot Ginkelse Loop af te zeggen.
We begrijpen dat het op het laatste moment is, maar we hebben tot het uiterste geprobeerd het toch rond te krijgen.Voor de organisatie, vrijwilligers en deelnemers is dit erg spijtig, maar helaas de enige overgebleven optie.Het inschrijfgeld zal niet worden geïncasseerd.Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.