< terug

Afzien tijdens een snikhete Run van Winschoten: kotsen in de heg en sportdrankjes om weer op adem te komen

10 september 2023 (0 reacties)

,,Als ik naar je ogen kijk, ga je nu nog niet lopen. Blijf zitten in de stoel.” Nanda Slagter, coördinator van de EHBO tijdens de Run Winschoten, spreekt een hardloper gedecideerd toe in de EHBO tent.

Het is zaterdag afzien geblazen voor de vele deelnemers aan de 47ste Run. Toch is Slagter halverwege de middag tevreden over het verloop ervan. ,,Wij hebben de indruk dat de mensen goed weten wat ze wel en niet moeten doen met deze hoge buitentemperatuur. Luisteren naar je lichaam is heel belangrijk.”

Lees hier verder

Run van Winschoten-voorzitter Hans wil WK 2026 binnenhalen. Dit jaar tientallen uitvallers tijdens ultralopen over 50 en 100 kilometer

Vooraf was er de angst voor mogelijke gevolgen van de extreme hitte, maar al kort voor het einde van de 47ste editie van de Run in Winschoten kijkt voorzitter Hans Olthof tevreden terug, maar vooral vooruit.

,,Ik heb geen ambulance op het parcours gezien. Een deelnemer moest naar het OZG, dat was ook nog een geoefende wedstrijdloper. En een verkeersregelaar is onwel geworden door de hitte. Dat was aan het eind van de Run. Hij is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar maakt het naar omstandigheden weer goed.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *