< terug

Alfred Kipketer voor twee jaar geschorst

9 januari 2021 (0 reacties)

Het is bijna een jaar geleden dat de 800m-loper Alfred Kipketer voorlopig werd geschorst wegens overtreding van de whereabout regels. Nu heeft de Keniaan officieel een verbod van twee jaar gekregen.

Hij miste de dopingcontroles op 27 november 2018 ,16 maart, 5 augustus en 11 september in 2019. Voor de eerste twee en de laatste gemiste controle geeft hij geen verklaring maar voor de cruciale derde test voerde hij aan dat hij zich naar Nairobi moest haasten. voor een “noodgeval”, waarvan hij vervolgens uitlegde dat zijn zoon in het ziekenhuis werd opgenomen met koorts, overgeven en duizeligheid.

De Athletics Integrity Unit besloot echter dat de atleet genoeg tijd had om zijn verblijfplaatsinformatie te wijzigen. Voor elk van de tests was hij niet waar hij had moeten zijn en zijn verbod zal nu duren tot 26 november 2021, wat betekent dat hij in aanmerking komt om terug te keren voor de grote kampioenschappen in 2022.

Kipketer heeft een bijzonder racestrategie. Bij de Wereldkampioenschappen onder 18 in 2013 liep hij de eerste ronde van de 800m in een fenomenale 48.63, daarna kwam er een dramatische terugval maar hij won wel in 1: 48.01.

Ondanks twijfels over zijn geboortedatum, won hij de wereldtitel onder 20 in 2014 op een leeftijd van 17 jaar. Later gebruikte hij zijn kenmerkende snelle eerste ronde in de Olympische finale van 2016, hoewel hij bij die gelegenheid terugviel naar de zevende plaats. Maar kort na die Spelen liep hij een PB van 1: 42,87 en won daarmee de Paris Diamond League

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd