Alina Reh en Miriam Dattke declasseren deelnemersveld EK 10.000 onder 23.

13 juli 2019 (0 reacties)

Het was verwacht maar de suprematie van de Duitse atletes Alina Reh en Miriam Dattke bij het EK 10.000 mtr onder 23 in het Zweedse Gävle was adembenemend. Reh won met een nieuw kampioenschapsrecord het goud en Datttke veroverde het zilver.Jasmijn Lau werd op grote achterstand derde.

Vanaf de start was Alina Reh (SSV Ulm 1846) de koploopster in het kampioenschap. Ze liep een hoog tempo weg van het deelnemersveld.  De atlete is een echte frontrunner en liep onbedreigd naar een toptijd van 31.39.34. Het was een nieuw kampioenschapsrecord en bovendien de eerste titel voor een Duitse atlete in deze categorie. De voorsprong was veelzeggend,pas na vijftig tellen volgde haar landgenote Miriam Dattke (LG Telis Finanz Regensburg). Ze was in het begin meegegaan met het snelle tempo van Reh en wist daardoor net als Reh het hele deelnemersveld op een ronde achterstand te lopen.Dattke finishte met een tijd van 32.29,45. Voor haar betekende dat een nieuw persoonlijk record. Dattke is een groot talent zij is nog een jaar jonger dan Reh. Jasmijn Lau kon met een tijd van 33.35.66 een bronzen medaille veiligstellen.