< terug

Alkmaar swingt tijdens 9e editie Alkmaar City Run by night

18 mei 2023 (0 reacties)

Woensdagavond 17 mei zorgden de 10.000 deelnemers van de uitverkochte Alkmaar City Run by night voor een kleurrijk hardlooplint door de binnenstad van Alkmaar. Met de nieuwe Heroes Run, de Rollebol Kids Run, de 5 km en 10 km was de stad rijendik met supporters sfeervol druk. De 9e editie, georganiseerd door Sportorganisatie Le Champion, was een zeer geslaagd Run & Swing feest. Het liefdeskoppel Ronald Schröer en Jill Holterman wonnen de wedstrijd 10 km.

Om 19.20 beten de jongste hardlopers het spits af tijdens de Kids Run. Ruim 1.000 kinderen stonden aan de start van de 800 of 1.600 meter. Om 20.00 uur gaf Robert Eenhoorn het startschot van het nieuwe onderdeel: de Heroes Run, misschien wel het mooiste onderdeel van de avond. Bijna 30 deelnemers stonden aan de start van deze 800 meter.

Om 20.45 uur werd het startschot voor de 5 km gegeven door de Burgemeester van Alkmaar, Anja Schouten. Minutenlang passeerden de hardlopers de startstreep die werden aangemoedigd door de vele supporters langs de kant. Slingerend door de gezelligste straten van Alkmaar kwamen de deelnemers langs veertig entertainmentpunten. Om 21.30 uur klonk het startschot voor de 10 km. Door de invallende duister werden lichtacts op het parcours nog spectaculairder. Vrolijke beats klonken door de straten en de speciaal ingerichte cheeringzones zorgden voor een extra boost bij de deelnemers richting de finish. Bewoners kwamen dit jaar ook weer massaal naar buiten om de deelnemers aan te moedigen. Na de finish zochten de vele hardlopers en supporters de uitgaansgelegenheden op om een drankje en dansje te doen.

Liefdeskoppel wint wedstrijd 10 km
Bij de wedstrijd 10 km stond het liefdeskoppel Ronald Schroër en Jill Holterman samen op het podium. Schroër liep de gehele wedstrijd op kop en won de wedstrijd in 30.59. Guus Reijngoud werd tweede in 32.14 en Bart Janssen op de derde plek in 32.50.Bij de vrouwen won Holterman, de vrouw van Schroër, met een parcoursrecord in 35.24. De tweede en derde podiumplek gingen naar Fanos Tekle (37.07) en Lizzy Verdonk (40.44).

Opbrengst Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar is het officiële goede doel van de Alkmaar City Run by night. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar zet zich in voor kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouder(s) een minimum inkomen hebben. Dit fonds maakt het voor de kinderen mogelijk om lid te worden van een sportvereniging. Uit handen van Madelon Seignette (bestuurslid Le Champion), namen Robert Eenhoorn (Algemeen Directeur AZ) en Wim van der Ham (Jeugdfonds Sport) de cheque in ontvangst. Een bedrag van maar liefst € 3.379,94 werd er opgehaald voor dit goede doel.

Editie 2024
Volgend jaar vindt de jubileumeditie van de Alkmaar City Run by night plaats op woensdagavond 8 mei 2024.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *