Ad
< terug

Alles wat je moet weten over Corona en hardlopen

19 maart 2020 (0 reacties)

Het coronavirus heeft het leven voor de meesten van ons behoorlijk op zijn kop gezet. Iedere dag worden er nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hardlopen is gelukkig nog mogelijk – maar hoe pak je dat verantwoord aan? We hebben de belangrijkste adviezen voor je op een rij gezet.

CoronaRUN: steun het Nationaal Ouderenfonds

Nu alle loopevenementen de komende weken zijn afgelast in verband met het coronavirus, ontstaan er overal nieuwe initiatieven voor virtuele runs. Bij virtueel hardlopen neem je deel aan een race in jouw eigen tijd en in jouw eigen omgeving. Er is in tegenstelling tot officiële races geen tijdlimiet, er zijn geen andere hardlopers en de route staat niet vast. Alleen het bereiken van je eigen doel telt, hoe klein of groot dit doel ook is. Het concept is simpel: je betaalt voor inschrijving, rent de gevraagde afstand en krijgt de medaille op de post.

Zo ook de CoronaRUN, bedoeld om toch nog die ‘piece of medal’ te kunnen scoren. En de opbrengst van de CoronaRUN wordt gedoneerd aan een goed doel: het Nationaal Ouderenfonds. Het idee van oud-topatleet en ASICS Frontrunner Dennis Licht en trailrunner Dennis Vangangel beperkt de inspanning tot de maand april. “Laat je benen spreken, doe mee aan de CoronaRUN en steun het Nationaal Ouderenfonds” is hun boodschap.

Steuntje in de rug voor ouderen

Deelname aan de CoronaRUN is een directe steun aan het Nationaal Ouderenfonds. Vooral voor ouderen ligt in deze tijden het sociale isolement op de loer; daarom kunnen juist zij ieder steuntje in de rug gebruiken. Meedoen aan de, geheel belangeloos, georganiseerde CoronaRUN kost € 17,50. Hiervan gaat € 8 naar het Nationaal Ouderenfonds en met het restantbedrag wordt de unieke medaille en de administratie rondom de inschrijvingen gerealiseerd.

Laat je benen spreken

“Wij hebben deze run op poten gezet met maar één doel: mensen in beweging krijgen en houden. Dit is ook mijn missie als ondernemer”, aldus oud-topatleet Dennis Licht. “Er ontstaat veel onrust online over hoe om te gaan met het virus. Wij laten liever onze benen spreken voor de samenleving en proberen er een positieve draai aan te geven nu de evenementen zijn weggevallen”, benoemt ook trailrunner en initiatiefnemer Dennis Vangangel.

Amy Kortbeek, beleidsadviseur bij de Atletiekunie, is eveneens enthousiast over het initiatief: “Hardlopen.nl heeft dit initiatief opgepikt en omarmd. Het is onze missie om mensen op een verantwoorde en duurzame manier in beweging te brengen én te houden. In deze onzekere tijden zie je dat mensen houvast hebben aan hun hardloopschoenen. De CoronaRUN vinden we een prachtig initiatief, waarbij we mensen in beweging brengen (uiteraard binnen de adviezen van het RIVM) en daarnaast onze maatschappelijke functie inzetten om het goede doel te ondersteunen.”

Inschrijven kan tot en met 31 maart.

Toevoeging redactie hardloopnieuws.nl
De redactie van hardloopnieuws.nl wil eraan toevoegen dat het wijs en verstandig is om jouw duurloop dan wel virtuele race niet uitputtend uit te voeren. Vermijd uitputtende sessies om je weerstand op peil te houden. De rustige duurloop is daarbij de meest geëigende trainingsvorm.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *