< terug

Amsterdam-marathon (18 oktober) bekijkt met optimisme diverse scenario’s samen met gemeente

25 juni 2020 (0 reacties)

De organisatie van de Amsterdam marathon is blij met de verruiming van de coronamaatregelen en werkt optimistisch verder aan de organisatie van de marathon: met een internationale wedstrijd voor elitelopers, het Nederlands Kampioenschap Marathon en de recreatieve onderdelen

Vergunningsaanvraag
Gisteravond werd tijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte bekendgemaakt dat de coronamaatregelen voor evenementen worden versoepeld. Zolang mensen onderling 1,5 meter afstand kunnen aanhouden, geldt er vanaf 1 juli geen maximumaantal bezoekers meer voor bijeenkomsten. Vergunningaanvragen voor grote evenementen, zoals de TCS Amsterdam Marathon, worden beoordeeld door de lokale overheden.

Voor ons betekent dit dat wij samen met de Gemeente Amsterdam de diverse scenario’s op korte termijn gaan concretiseren. Wij doen hierin het maximale dat binnen onze mogelijkheden ligt. Wij hopen alle ingeschreven deelnemers snel meer duidelijkheid te geven over de invulling van het marathonweekend. Het streven is om een evenement te organiseren met een internationale wedstrijd voor elitelopers, het Nederlands Kampioenschap Marathon en de recreatieve onderdelen. We zijn ons er echter van bewust dat het voorlopig onzeker blijft of de TCS Amsterdam Marathon daadwerkelijk kan plaatsvinden. We leven in een wereld waarin de situatie van dag tot dag kan veranderen en dus zullen wij de ontwikkelingen continu blijven monitoren.

Startbewijs blijft geldig bij afgelasting
Graag willen wij de reeds ingeschreven deelnemers alvast meer duidelijkheid geven, indien de TCS Amsterdam Marathon toch afgelast moet worden. De vooruitzichten zijn positief, maar de verspreiding van het coronavirus blijft onvoorspelbaar. Voor de deelnemers is het dan wel prettig om alvast te weten waar zij aan toe zijn, mocht het evenement dit jaar niet door kunnen gaan.

Bij afgelasting van de TCS Amsterdam Marathon 2020 blijft het startbewijs inclusief bestelde extra’s geldig voor de editie van 2021 op zondag 17 oktober. Dit geldt ook wanneer alleen enkele onderdelen van het marathonweekend worden geannuleerd. Op basis van onze algemene voorwaarden zijn wij niet verplicht deze regeling aan te bieden, maar wij willen de deelnemers graag tegemoetkomen in deze uitzonderlijke tijd. Wij vinden het belangrijk dat alle lopers alsnog hun doel in Amsterdam kunnen behalen, mocht dat dit jaar niet lukken.

Het internationale karakter van de TCS Amsterdam Marathon met overwegend buitenlandse deelnemers is leidend voor deze regeling en is daarmee anders dan voor de overige evenementen van Le Champion. De TCS Amsterdam Marathon is een World Athletics Platinum Label evenement en behoort daarmee tot een selecte groep van twaalf andere internationale marathons. Wij hanteren een soortgelijke regeling als deze grote internationale marathons.

Met optimisme richting oktober
Voor nu willen we vooral vasthouden aan alle positieve ontwikkelingen. Er kan en mag steeds meer in Nederland. Zolang we met elkaar de richtlijnen vanuit de overheid blijven opvolgen, kunnen we deze stijgende lijn vasthouden. Er is vanuit ons en de betrokken partners dan ook alle vertrouwen dat er op zondag 18 oktober een TCS Amsterdam Marathon in aangepaste vorm zal plaatsvinden. In de tussentijd hopen wij dat iedereen gezond en fit blijft. Let goed op elkaar!

(Persbericht)

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *