< terug

Amsterdam Marathon 2023: inschrijving geopend

31 oktober 2022 (0 reacties)

De inschrijving voor de 47e editie van de Amsterdam Marathon is vanaf vandaag geopend. Op zondag 15 oktober 2023 kunnen maximaal 45.000 hardlopers meedoen aan de internationale marathon, die bekend staat om het snelle én aantrekkelijke parcours met start en finish in het Olympisch Stadion. Naast de klassieke afstand staan de Halve Marathon, 8 km en twee onderdelen voor de jeugd op het programma. De Amsterdam Marathon is een World Athletics Platinum Label wedstrijd. Inschrijven is mogelijk op www.tcsamsterdammarathon.

In de wereld zijn er twaalf andere marathons die in het bezit zijn van het Platinum Label van de World Athletics, waaronder de zes World Marathon Majors (Tokyo, Londen, Boston, Berlijn, Chicago en New York). Amsterdam is de enige marathon in Nederland die deze status heeft. Dat de Amsterdam Marathon bij één van de snelste marathons ter wereld hoort, werd afgelopen oktober opnieuw bevestigd. Bij de vrouwen scherpte de Ethiopische Almaz Ayana het parcoursrecord aan naar 2.17.20. Met deze prestatie noteerde ze de snelste debuuttijd ooit en de zevende tijd aller tijden. Ook bij de mannen werd er snel gelopen, het gehele podium noteerde een tijd onder de 2.05.

Geliefd over de hele wereld
Amsterdam heeft als internationale marathon wereldwijd een grote aantrekkingskracht. Het aandeel buitenlandse deelnemers groeit ieder jaar. Zo kwam in 2022 meer dan de helft van het aantal inschrijvingen (52%) uit een ander land dan Nederland, er stonden in totaal 130 verschillende nationaliteiten aan de start. Highlights van het evenement zijn de start en finish in het iconische Olympisch Stadion uit 1928 en het parcours langs het Rijksmuseum, het Vondelpark, de Amstel, Heineken Experience en de Zuidas.

Compleet marathon weekend
Het marathon weekend begint op donderdag met de Internationale Marathon Expo en op zaterdag vinden de Good Morning City Run en traditionele Pasta Party plaats. Le Champion organiseert op zaterdag ook de Amsterdam City Walk met 11.000 deelnemers.

Deelnemerslimiet hele marathon verhoogd
Voor de diverse onderdelen van de Amsterdam Marathon zijn de onderstaande limieten vastgesteld. Ten opzichte van afgelopen editie zijn er 2.000 extra startplekken beschikbaar voor de hele marathon en minder plekken voor de 8 km.

Marathon: 20.000
Halve Marathon: 20.000
8 km: 5.000
Inschrijven is mogelijk op www.tcsamsterdammarathon.nl. Inschrijven is ook mogelijk via KWF Ren tegen kanker. Bij een minimale sponsoropbrengst van € 500 ontvang je een gratis startbewijs. De opbrengst komt ten goede aan baanbrekend kankeronderzoek in het Cancer Center Amsterdam. Het goede doel bij de Kids Run en de Mini Marathons is Jeugdfonds Sport Amsterdam.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *