< terug

Andreas Lommer Deens marathonkampioen (én wereldrecordhouder halve marathon met babyjogger)

17 mei 2022 (0 reacties)

De 43e marathon in Kopenhagen wordt gewonnen door Berhane Tsegay uit Eritrea in 2.08.21u. en door de Keniaanse Helah Kiprop (2.24.10). Beide tijden zijn parcoursrecords in de Deense hoofdstad, waar ook de nationale titelstrijd plaatsvindt. De kampioenen zijn Andreas Lommer (2.17.21) en Karen Ehrenreich (2.43.21). Lommer is ook indoor kampioen geworden op 1500 meter en 3000 meter. En hij is bekend, omdat hij met zijn zoontje in de babyjogger een ‘wereldrecord’ heeft gelopen op de halve marathon in 1.08.30u. (2019).

De 30-jarige Lommer heeft drie minuten voorsprong bij de finish op de volgende Deen in zijn vierde marathon. Eigenlijk wil hij wel sneller lopen voor de EK-limiet (2.14.30), maar de atleet van Odense Atletik heeft al vrij snel in de gaten dat dit niet haalbaar is. “Toen de limiet niet haalbaar bleek, heb ik mij gericht op het kampioenschap. Dit betekent heel veel voor mij. Het is mijn eerste titel buiten”. 

De Deen heeft zijn gouden plak nog om zijn nek hangen, als hij in interviews aangeeft de komende tijd meer tijd aan zijn gezin te willen besteden. Hij heeft een full-time baan en sinds twee weken is hij ook vader van een dochtertje. En de vraag is te voorspellen. Ga je met je dochter in de babyjogger je eigen record in het Guiness Book of Records aanvallen? “Nou … eens even zien, misschien op de 10 kilometer”.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd