< terug

Arjan Kaashoek en Anne Zijderveld winnaars Molenloop Alblasserdam

7 oktober 2017 (0 reacties)

 Anne Zijderveld Foto Kees Snepvangers

Arjan Kaashoek en Anne Zijderveld hebben zaterdag de Molenloop in Alblasserdam gewonnen, de voorlaatste wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2017. De winnende tijden, 57.39 en 1.07.54, waren meteen parcoursrecords, aangezien de Molenloop voor het eerst over tien Engelse mijlen was uitgezet.

DSC_4116 @Kees Snepvangers

Egbert Hooijkaas (links) en Arjan Kaashoek Foto Kees  Snepvangers


Het was een oer-Hollandse wedstrijd in de noordwestelijke hoek van de Alblasserwaard zaterdag. Veel wind, veel nattigheid en een fijn parcours door het polderlandschap én langs het Werelderfgoed in Kinderdijk: de molens. Een prachtige aanwinst voor het Grote Rivieren Loopcircuit, want de Molenloop is voor het eerst een van de negen lopen in dit totaalklassement.

Arjan Kaashoek won eerder dit jaar de Dordtse Biesbosch halve marathon en bewees zaterdag wederom een man van de lange adem te zijn. Hij schudde met een eerste tempoversnelling na vier kilometer vluchtgenoten Paul Visser en Remon van der Wal af. Samen met Egbert Hooijkaas weerstond hij vervolgens de tegenwind om met Alblasserdam in zicht de beslissende demarrage te plaatsen. Kaashoek kwam na 57.39 als eerste binnen op de atletiekbaan van AAA, vijftien seconden later gevolgd door Hooijkaas.Paul Visser was de nummer drie van de dag in 1.00.25. ,,Bijna vijf minuten langzamer dan mijn pr’’, berustte de Tilburger. ,,Ik heb wat kleine pijntjes. Mijn vorm is lang niet zo goed als in juni. Gelukkig heb ik toen de basis gelegd voor mijn totaalklassement. Over twee weken ga ik het seizoen afsluiten in Gorinchem, tijdens de Typhoon-loop.’’Dat is op 27 oktober de laatste loop in het Grote Rivieren Loopcircuit. Arjan Kaashoek had voor zijn kansen gestreden, maar besefte dat de eindwinst van het klassement – waarin de beste zes resultaten uit de negen lopen tellen – hoogstwaarschijnlijk niet voor hem is. ,,Als Paul in Gorinchem start, wint hij waarschijnlijk het circuit. Maar je weet maar nooit hoe het loopt straks.’’

Bij de vrouwen liep Anne Zijderveld, meervoudig winnaar van het eindklassement, het hele jaar enigszins in de schaduw in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Ze werd driemaal tweede, maar zaterdag presenteerde ze zich met haar eerste overwinning in het circuit ineens als grote favoriete voor de overall zege die ze in 2013 en 2012 ook greep. Zaterdag eindigden Cora Vlot en Rianne Kremers op plaats twee en drie in 1.09.33 en 1.10.43. De koploper in het klassement, Renata Haring volbracht de tien Engelse mijlen niet. Zij werd onwel tijdens de wedstrijd. Het eerste bericht na de Molenloop was dat ze het naar omstandigheden goed maakte.

De winnaars per afstand en leeftijdscategorie van de Molenloop waren Arjan Kaashoek (Msen), Ali Shugul (M35), Egbert Hooijkaas (M45), Wim Derks (M55), Anne Zijderveld (Vsen), Nay Seddik (V35), Cora Vlot (V45), Sander van Heteren (M 5EM), Anna Aalbers (V 5EM), Gijs de Folter (jongens 600m), N. Klomps (meisjes 600m), Corné Oskam (jongens 900m), Maud van Det (meisjes 900m), Ryan Rooijackers (jongens 1500m) en Lieke van de Hoef (meisjes 1500m).

De laatste wedstrijd van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2017 is de Typhoon-loop in Gorinchem op zaterdag 27 oktober. Alle uitslagen, klassementen en informatie over de wedstrijden zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *