< terug

Asics teamreis naar Tokio marathon gecanceld vanwege dreiging infectie coronavirus

14 februari 2020 (0 reacties)

Dennis Licht laat vandaag op zijn facebookpagina weten dat de teamreis
van Asics naar de marathon van Tokio is gecanceld. Er is teveel onzekerheid over het infectiegevaar door het coronavirus. in Japan Dennis Licht zou in het kader van Runkeeper project van start gaan in de Tokio marathon. Andrea Deelstra die een olympische kwalificatie in de Tokyo marathon wil afdwingen gaat vooralsnog gewoon van start. Lees hieronder het bericht van Dennis Licht


“Na weken van onderzoek en nauw contact met experts hierover is besloten ‘teamreis’ van Asics om deel te nemen aan de Asics Tokyo Marathon 2020 te annuleren.Deze beslissing is genomen om de veiligheid van alle lopers en medewerkers te waarborgen. Hoewel het risico in Japan op dit moment relatief laag kunnen ze niet voorspellen wat de situatie de komende weken zal zijn. Bijvoorbeeld: het zal 18 maanden duren om een ​​vaccin te ontwikkelen terwijl er nog zo weinig bekend is over de manier hoe dit virus Covid-19 zich verspreidt.

Zelf las ik een nieuwsartikel dat twee taxichauffeurs in Tokio ook besmet raakten. En dat betekent dat het virus zich snel in Japan kan verspreiden, Het virus infecteert ook jonge en gezonde mensen. En na China heeft Japan momenteel de meest besmette mensen.Met die kennis heb ik besloten dat ik het niet wil riskeren voor mijn familie en familieleden om naar Japan te reizen voor slechts een stukje medaille en een eenmalige ervaring. Dat zou naar mijn mening heel egocentrisch zijn.Het Runkeeper-project waaraan ik heb gewerkt, en alle goede trainingssessies die ik tot nu toe heb gedaan, is een geweldige leerervaring geweest. Het is gewoon de 42k die uiteindelijk zal ontbreken.

Omdat mijn fitnessniveau erg goed is, loop ik een marathon. Maar ik heb niet besloten welke het zal zijn. De tijd zal het leren. Ondertussen blijf ik gewoon doen waar ik van hou. Blijf gewoon rennen!”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *