< terug

Atlete Jip Vastenburg (26) overwon haar jarenlange eetstoornis: ‘Ik zie nu een sterke gezonde vrouw in de spiegel’

9 januari 2021 (0 reacties)

Als Jip Vastenburg (26) nu in de spiegel kijkt, verschijnt er een glimlach op haar gezicht. Een echte deze keer. ,,Het bevalt me wat ik zie, een sterke en gezonde sportvrouw.” De voormalig Apeldoornse atlete kampte jaren met een eetstoornis en deelde vorig jaar haar verhaal met de wereld. Ze voelt zich nu – bijna tien kilo zwaarder – bevrijd.


Ze rent tegenwoordig door de Engelse bossen en Britse straten als lid van Team New Balance Manchester. Kilo’s zwaarder dan een aantal jaar geleden, maar met een zware last minder op haar schouders. Het delen van haar verhaal en het boekje open doen over de vele ongezonde situaties bij – vooral – jonge atletes, heeft haar bevrijd. Zo voelt Vastenburg het. ,,Ik was zo blij dat ik het had verteld, dat het eruit was gekomen. En al die warme reacties van andere atletes en alle aandacht hebben me heel goed gedaan.”
Vastenburg is het nieuwe seizoen goed begonnen. Ze liep bij een indoorwedstrijd in Manchester een nieuw persoonlijk record van 8:55.36 sneller dan de limiet voor het EK indoor. Vastenburg wil het komend seizoen zich kwalificeren voor de Olympische marathon.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *