< terug

Atletiekgala: Femke Bol Atleet van het Jaar 2023 (videoboodschap Usain Bolt)

16 november 2023 (0 reacties)

Tijdens het jaarlijks Atletiekgala, dit keer in de Midden Nederland Hallen te Barneveld, werd vanavond onder andere de winnaar van de verkiezing ‘Atleet van het Jaar’ bekend gemaakt. Presentatrice Renate Wennemars nam het publiek mee op een bijzondere en feestelijke wereldreis door het sportjaar 2023.

Dit jaar ging de strijd om de titel ‘Atleet van het Jaar 2023’ tussen drie atleten die in 2023 fenomenaal gepresteerd hebben: Niels Laros (dubbel goud op de EK U20), Femke Bol (2x goud op de WK Atletiek, 2x goud op de EK Indoor Atletiek, wereldrecord indoor) en Joël de Jong (brons verspringen, goud 100m T63 WK Para Atletiek).

De vakjury, bestaande uit vier atletiekcoryfeeën en vier gerenommeerde sportjournalisten van landelijke media, heeft haar stem laten gelden: “Femke Bol is de beste van de wereld vanwege haar consistent presteren op het hoogste niveau en de impact die ze daarmee in heel Nederland en daarbuiten genereert. Femke is een voorbeeld voor iedereen met haar toewijding, teamspirit en toegankelijkheid.” 

Rens Blom, lid van de vakjury en aanwezig op het gala, doet een greep uit het lovende juryrapport: “een speciaal woord voor Joël de Jong met z’n gouden medaille op de 100 meter en het brons bij verspringen op het WK in Parijs en van wie we nog veel moois van kunnen verwachten. En Niels Laros die vorig jaar als 17-jarige al doorbrak en die lijn dit jaar nog eens dubbel en dwars heeft doorgetrokken.” En tot slot: “Femke Bol. Een wereldrecord indoor. Een nieuwe techniek. Een val. Een wereldtitel als topfavoriet. En een heerlijke slotronde. Femke Bol in 2023, we zullen het niet vergeten.” Niemand minder dan Usain Bolt had nog een persoonlijke videoboodschap voor Femke vanavond.


Dafne Schippers Talent Award
Uiteraard werd tijdens het gala uitgebreid stilgestaan bij deze atlete van wereldklasse. Dafne Schippers zette onlangs een punt achter haar topsport carrière. Om haar te bedanken voor alles wat zij heeft betekend voor onze sport sprak Jan Markink, voorzitter van de Atletiekunie, haar na een muzikale Ode toe: “Het is moeilijk de juiste woorden te vinden die onderschrijven wat jij hebt betekend voor onze zo geliefde sport, voor onze achterban, voor al die jonge Dafnes in Nederland en daarbuiten, voor de fans en misschien wel de belangrijkste: voor de huidige generatie topatleten en talenten.”
Daarna overhandigde hij haar de Dafne Schippers Talent Award. Een initiatief dat in het leven is geroepen om jaarlijks, naast de Atleet van het Jaar, ook het Talent van Jaar te onderscheiden en te eren.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *