10 december 2023 (0 reacties) Axel Vang Christensen sloopt de benen van Laros en pakt Europese titel cross U 20 (alle uitslagen)

Brussel-Axel Vang Christensen won vandaag na een ultieme sprint het EK cross U 20 in Brussel.Waar Niels Laros de torenhoge favoriet was werd het uiteindelijk toch een tweede plaats voor de talentvolle Laros . De winnaar van het zilver bij het EK steeple U20 in 2021 Axel Vang Christensen griste het goud weg na een prachtige eindsprint.

De Deen Axel Vang Christensen was uiteindelijk ook de verdiende winnaar. De jonge Deen maakt vanaf het begin de wedstrijd keihard. De Deen voerde het tempo voortdurend op en wist zo al na een ronde een definitieve schifting aan te brengen. Laros kon samen met de Ier Nicholas Griggs volgen maar Christensen bleef het tempo bepalen en dwong zijn concurrenten te volgen. Daarmee sloopte de Deen de benen van zijn tegenstanders zo bleek na afloop. Halverwege de laatste ronde kwam Laros voor het eerst aan de leiding na een versnelling en leek met tien meter voorsprong op weg naar zijn eerste Europese crosstitel. In de laatste tweehonderd meter naar de finish toonde Vang zijn onverzettelijk karakter en dichte alsnog het gaatje met Laros en sprintte hem voorbij. Het was de tweede titel voor Vang in deze categorie ook in 2021 in Dublin pakte hij de titel. Laros moest zich teleurgesteld tevreden stellen met het zilver. Hoe slopend de race was geweest bleek wel na afloop. De Nederlander lag minutenlang uitgeteld op het gras achter de finishlijn. Het brons ging naar de Ier Nicholas Griggs.