< terug

Barriers: Een documentaire over hordeloper Koen Smet

14 juni 2019 (0 reacties)

Barriers vertelt het verhaal van hordeloper Koen Smet die Amsterdam achterliet om met wereldrecordhouder Colin Jackson in Cardiff te trainen. Barriers gaat 15 en 16 juni in premiere tijdens het CampusDoc Film Festival in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht. En jij kan daar bij zijn! 

In de documentaire Barriers wordt een van de meest succesvolle Nederlandse hordeloper van dit moment gevolgd: Koen Smet. 11 keer kroonde Koen zichzelf tot Nederlands kampioen op de horden, maar hij wil meer. Zijn ultieme doel is om op de Olympische Spelen te schitteren. Op een cruciaal moment in zijn carrière kreeg Koen de unieke kans om met Colin Jackson, de wereldrecordhouder op de 60 meter horden, te trainen in Cardiff (Wales). Samen werken zij om het beste uit Koen te halen. En dan te bedenken dat Koen 2 jaar geleden met een depressie worstelde, maar nu toch zo’n ongebaand pad durft te bewandelen.

De documentaire laat zien wat Koen moest doorstaan om te zijn wie hij nu is, hoe zijn harde topsportleven eruit ziet, maar ook hoe hij traint onder een absolute legende. We gaan met Koen mee op avontuur, zien hem struggelen met een blessure, gaan terug naar een minder rooskleurige periode uit zijn leven, volgen hem in Cardiff en zien hem schitteren op wedstrijden. En dat allemaal gecombineerd in een documentaire van 25 minuten. Bekijk hier alvast de trailer!

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *