< terug

Bart van Nunen kiest na Covid infectie voor de marathon van Valencia

31 augustus 2023 (0 reacties)

Foto Valley Running Team

Bart van Nunen raakte dit jaar weer wedstrijdfit na bijna anderhalf jaar blessureleed als gevolg van een Haglundse exostose. Hij werd twee keer geopereerd. Hij miste daardoor ok de EK in München. Van Nunen wilde op 24 september van start gaan in de Berlijn marathon maar een covid infectie stuurde zijn plannen opnieuw in de war. Van Nunen traint onder Grete Koens bij het Valley Running Team

“Na een paar hele goede weken in Font Romeu voelde ik me een beetje te moe. Ik ging een week eerder terug naar huis, maar toen kreeg ik voor het eerst covid. Omdat ik niet alleen een paar weken solide training heb verloren, maar ook mijn vorm, ga ik toch niet meedoen aan de Berlijn marathon” aldus van Nunen.

“Voor degenen die mij een beetje kennen zal het waarschijnlijk geen verrassing zijn wat ik nu ga doen: Ik ga gewoon voor de marathon van Valencia op drie december 2023. Daarnaast ga ik nog twee grote wedstrijden doen als voorbereiding op de marathon, waaronder een halve marathon waar ik ook een snelle tijd wil neerzetten.”

“Hoewel ik het natuurlijk jammer vind dat ik niet mee kan doen aan Berlijn, ben ik wel blij dat ik een goede vorm heb bereikt in Font Romeu. Als ik weer die vorm heb die ik onlangs had, heb ik er alle vertrouwen in dat ik een goede marathon kan lopen in Valencia. Het is ook een goed idee om eerst nog wat wedstrijden te lopen, dus misschien is het toch een beter scenario”, aldus Bart van Nunen.

Olympische limiet
Van Nunen moet zich nog kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Wat dat betreft is Valencia een prima keuze want in 2020 liep hij er zijn persoonlijk record met een tijd van 2.10.16. De tijd toen,ook nog na een val overigens, was goed genoeg voor deelname aan de Olympische marathon van Fukuoka. Daar moest hij met een hitteshock uit de wedstrijd stappen. De limiet voor de Olympische marathon in Parijs is 2.08.10

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *