< terug

Bart van Nunen op een ideale route naar de Olympische Spelen (audio)

20 april 2021 (2 reacties)

Bart van Nunen (25) is één van de atleten die een grote kans maakt om opgenomen te worden in de Olympische marathonploeg. Van de zes atleten die de limiet al hebben gelopen heeft van Nunen de derde tijd (2.10.16) gelopen, voldoende reden om een keer langdurig met hem te praten. We spraken hem telefonisch vanuit Windhoek Namibië waar hij samen met een groot aantal atleten onder leiding van bondscoach Grete Koens een trainingskamp belegt. Wat waren de gespreksthema’s.

Bart van Nunen

Het trainingskamp in Namibië. “Ik werk aan een buffer voor de marathon”. De gewaagde keuze om geen voorjaarsmarathon meer loopt. De moeilijke keuzes van een topatleet. De ideale weg naar een topprestatie op de Spelen. In topvorm zijn op de Spelen. De NN Mission marathon van afgelopen zondag. “Ik maakte wel een vreugdesprongetje tijdens mijn lange duurloop”. De selectiecriteria van de aanwijzingscommissie. “Ik heb wel goede papieren”. De carbonplaatschoenen van Asics. De unieke kans van de halve marathon in Sapporo op 6 mei.Luister naar een ontspannend gesprek met Nederlands talentvolste marathonloper

Bart van Nunen

Fotos Trainingskamp Namibië

Reacties

  • CP
    4 Op 21
    Alleen als Koreman een absolute wereldtijd neerzet (<2.10) komt de selectie van Van Nunen mogelijk nog in gevaar.
  • Johan Neve
    4 Op 21
    Opvallend dat de interviewer eigenlijk al besloten heeft dat Bart naar de OS moet, maar dat Bart zelf ontzettend genuanceerd is in zijn uitlatingen over de selectieprocedure, waarvoor hulde. Het zal een moeilijke beslissing worden voor de commissie want uiteraard zijn de tijden belangrijk maar ook andere factoren spelen een rol.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *