< terug

Bas Mekking oppermachtig in Voorjaarsloop Epe

15 mei 2019 (0 reacties)

Foto: Bas Mekking van start derde van rechts

Met goede weersomstandigheden wint Bas Mekking (AV De Gemzen) de 10 Engelse Mijlen (16,1 km.) bij de Voorjaarsloop in Epe. Na een lange solo staat de klok stil op 55.26 min., een verbetering van zijn persoonlijk record met een halve minuut. “Dit is een piekperiode zonder veel trainingskilometers”, vertelt hij, want afgelopen vrijdag heeft hij nog een prima 15.52.42 min. gelopen op de 5000 meter bij de BB Baanclassic in Zwolle. Dat is amper twee seconden boven zijn beste tijd. Komend weekeinde wacht het NK masters op de baan in Gouda met o.a. een 10.000 meter. 

Bij de Voorjaarsloop in Epe wordt een minuut stilte gehouden i.v.m. het overlijden van ere-voorzitter Frank Mensink. Veel Cialfo-leden hebben tijdens de loop ook aan hem gedacht, zo blijkt uit reacties na afloop. Bas Mekking noemt het een grote klap voor de vereniging in Epe. De atleet is jeugdtrainer bij De Gemzen in Heerde en trainer van de wedstrijdlopers bij AV Cialfo in Epe.

Veel persoonlijke records

“Niet te warm, lekker zonnetje, klein briesje”, dat is het weer tijdens de stratenloop in een bosrijke omgeving in Epe, aldus de winnaar. Hij is blij met zijn eigen prestatie, maar het enthousiasme is nog groter als hij even snel naar de uitslagen kijkt. De atleten van zijn groep doen het goed. Saskia Schutte uit Veessen (AV Cialfo) wint bij de vrouwen en laat wederom haar uitstekende vorm zien. Haar tijd is 1.04.43 u. “Even kijken, eh, zeker zes pr’s ! En Jordy Grootkarzijn is debutant op deze afstand; hij wordt tweede bij de senioren. Mooi! Ik zal later de uitslagen nog eens goed nakijken.”

En niet verkeerd gelopen alleen op kop? “Ha, ha, nee hoor. Ik heb hier al zeker vijf keer eerder gelopen en het is super goed georganiseerd. Er zijn veel vrijwilligers. Deze 10 Engelse mijlen moet je in je loopagenda zetten.  Het is verstand op nul en gaan voor een mooie tijd. Eigenlijk heb ik alleen maar de fietser van de organisatie in zicht. Ik heb geen risico genomen in verband met het NK. Het ging vrij gemakkelijk in een regelmatig tempo.” Tussentijden wijzen al vlot in de richting van een nieuwe beste tijd. “De tweede helft is iets sneller, heb ik gezien”.

Souplesse-methode

“Consequent trainen. Veel rustig intervalwerk. De souplesse-methode heeft positieve gevolgen. Dat is vandaag ook weer gebleken. Dat geldt ook voor mijzelf. Kijk maar naar Saskia Schutte, die loopt ook al veel langer. Ze wint hier met een pr en zij heeft vrijdag ook een goede 5000 meter in Zwolle gelopen. De intervaltrainingen zijn relatief rustig en dan kun je meer wedstrijden lopen. En er zijn nagenoeg geen blessure’s. Dat is misschien nog wel belangrijker.” De Heerdenaar, mede-eigenaar van bio-winkel en restaurant Puur, zit nu echt op de praatstoel van de trainer. “Ja, ik train ook jeugd bij De Gemzen, met wat jeugdleden van Cialfo. Dat is goed voor beide verenigingen. Mensen bij elkaar brengen met dezelfde ambities. Samen trainen, samen lopen, samen naar wedstrijden”. Nog even terug naar de eigen prestaties; wat wordt het NK? “Ik heb niet zo heel vaak 10.000 meter gelopen. Mijn beste tijd is 33.45 min. Ik verwacht in Gouda een lage 33’er. Dat is goed genoeg voor een podiumplaats bij de mannen-40.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd