Bashir Abdi wint halve marathon van Egmond (Uitslagen)

12 januari 2020 (0 reacties)

EGMOND AAN ZEE – Bashir Abdi heeft de 48e halve marathon van Egmond gewonnen. De Belgische atleet van Somalische afkomst won de race met een tijd van 1.08.22.Bij de vrouwen won Tsehay Gemechu.

“Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt”, aldus de winnaar. “Er was heel veel sfeer en dat zorgt ervoor dat je heel aangenaam kunt lopen. Ze stonden allemaal te juichen en te roepen, heel motiverend.”

Beste NL atleet was Mohamed Ali die op een derde plaats finishte. Hij werd gevolgd door Noah Schutte en Frank Futselaar. Daarna volgde Khalid Choukoud. Michel Butter volgde met een tijd van 1.10.09. Hij loopt eerst nog de tien kilometer van Schoorl en vertrekt vervolgens opnieuw naar Kenia voor een laatste trainingskamp in voorbereiding op de marathon van Rotterdam. Bij de dames was de beste NL atlete Bo Ummels. Het was haar eerste wedstrijd na de Amsterdam marathon.