< terug

Basisschool neemt afscheid van ongeneeslijk zieke juf Astrid met hardloopronde (video)

10 juli 2020 (0 reacties)

Na 33 jaar lesgeven neemt juf Astrid van Vessem donderdag afscheid van basisschool ‘t Mulderke in Uden. “Tweeënhalf jaar geleden stond ik op een donderdag voor de klas, toen ik ineens niet lekker werd. Binnen 24 uur hoorde ik van artsen dat ik ongeneeselijk ziek was en niet meer voor de klas kon staan.”

Hardlopen als medicijn
Op de school introduceerde Astrid de ‘daily mile’. Een afstand die leerlingen dagelijks moesten afleggen om in beweging te blijven. “Sporten zit in mij, al heel mijn leven. Toen de doktoren mij vertelden dat zij geen medicijn meer voor mij hadden, werd hardlopen mijn medicijn.Zo heeft Astrid menig arts verbaasd. “Ze zeiden tegen mij dat ik maar snel op mijn laatste vakantie moest gaan omdat het binnenkort over zou zijn. Tweeënhalf jaar later ben ik er nog steeds. Ik denk zeker dat ik dat te danken heb aan mijn sportiviteit.”

Lees hier verder en bekijk de video

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *