< terug

Beemsterboer wint in Kampen

Het verjaardagsfeestje van Apeldoorner Simon Beemsterboer heeft een dag later nog een vervolg gekregen; hij won de eerste cross van de Gelders-Overijsselse competitie.

21 januari 2014 (0 reacties)

Simon Beemsterboer (Cialfo) pakt winst in GO-cross in Kampen

Door Jaap Kooiman

Het verjaardagsfeestje van Apeldoorner Simon Beemsterboer heeft een dag later nog een vervolg gekregen; hij won de eerste cross van de Gelders-Overijsselse competitie. In het mooie natuurgebied Roggebotzand nabij Kampen liep hij de 9880 mtr. in 34.26 min.. De Cialfo-atleet start volgend weekeinde in de Zevenheuvelenloop. Op de 15 kilometer in Nijmegen wil hij zijn beste tijd aanscherpen. Bij de vrouwen ging de winst naar Jazlin Ruinemans (Start78), die 20.10 min. op de 4940 mtr. liep.Zo rond de 50 minuten. En het liefst natuurlijk onder de grens van 50 minuten.

De wedstrijd
Isala96 had de organisatie uitstekend geregeld. Het was goed weer met soms een herfstzonnetje en een temperatuur van 10 graden. Bij de pupillen en jonge junioren was er genoeg belangstelling. Bij de oudere leeftijdsgroepen viel de interesse flink tegen, terwijl de Kampense club toch een prachtige wedstrijd op de kalender had gezet.Het parkoers over gras en zandpaden is bijzonder overzichtelijk voor toeschouwers. De grote rondes hebben een acht-vorm, zodat de deelnemers elke ronde twee keer langs komen. De lopers passeren elkaar (zonder problemen) en dan kunnen ze ook zien hoe hun clubmaatjes presteren. De cross in Kampen is met enkele heuveltjes voldoende selectief om het verschil te maken. De beste loper komt echt wel als eerste binnen. In het Roggebotzand was dit Simon Beemsterboer (AV Cialfo), die direct vanaf de start zijn bedoelingen duidelijk maakte. Hij sloeg een gaatje met André Plette van Isala96. Het verschil werd nooit groot. Plette was nog verrassend sterk in zijn thuiswedstrijd, want hij had een rustpreiode ingelast. Volgend voorjaar wil de Isala-loper debuteren op de marathon, waarschijnlijk in het Duitse Steinfurt. Aan de kop van de wedstrijd had Beemsterboer (24) de wedstrijd voortdurend onder controle. Hij hield de concurrentie op voldoende afstand om de eerste plaats zeker te stellen. Vorig weekeinde bij de Gerrit Voortman-Lemelerbergloop had hij op een hogere klassering gerekend, maar toen lukte het niet helemaal. Misschien was ik nog moe van een trainingsstage in Portugal. Vandaag ging het een stuk beter. Achter Plette kwam Patrick Kuijken op iets meer achterstand als derde senior aan de meet met 35.45 min. op de bijna 10 kilometer. De Athlos-atleet was niet alleen gekomen, want de Harderwijkse vereniging was goed vertegenwoordigd in de eerste Gelders-Overijsselse cross.

Masters
Bij de mannen-40 was de zege op de lange afstand voor Alfred Rekers van AV PEC 1910 met 36.02 min. op 9880 mtr. In vorige jaren kwam hij meestal op de korte cross uit. Rekers werd gevolgd door Wim de Weerdt (36.54, Cialfo) en Paul Swart (38.13, Daventria). Bij de mannen-50 was de zege voor Flip Nijhoff van AV De Gemzen uit Heerde. De Elburger liep 33.13 min. op 7410 mtr. Nijhoff kon in de zomer een tijd niet trainen, toen hij als hulpvaardig jurylid op ongelukkige wijze een discusschijf tegen zijn hoofd kreeg. Een pijnlijke kaakoperatie was het gevolg. Maar uiteraard knoopte de Gemzen-atleet al weer snel de loopschoenen onder. Dat hij de cross in Kampen zou winnen; dat had Nijhoff niet verwacht.

Dames
Bij de vrouwen ging de winst naar Jazlin Ruinemans (Start78), die 20.10 min. op de 4940 mtr. liep. In het laatste gedeelte van de cross versloeg ze Polly Nkambi (V35-Athlos), die in 20.17 min. finishte. Derde werd Annette Voets (V45-Veluwe) in 20.37 min. Voor de Eper club AV Cialfo waren er verder nog successen voor Thomas van Laar, die won bij de A-pupillen en Rosemarie Smit, die derde werd bij de A-meisjes.De volgende Gelders-Overijsselse cross is op zaterdag 10 december bij AV34 in Apeldoorn. Daarna wordt de cyclus voor het klassement voortgezet met wedstrijden in Aalten (14 januari, tevens Gelders-Overijssels kampioenschap) en in Epe (11 februari).

© dehardloopkrant.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *