< terug

Belangrijke zaken om op te letten bij het kopen van hardloopkleding

4 maart 2022 (0 reacties)

Het nieuwe jaar is alweer een tijdje onderweg, maar ook dit jaar hebben veel mensen als goed voornemen besloten om aan hun fysieke conditie te werken. Dat betekent onder andere minder snoepen en gezond eten, maar ook sportief aan het werk. Hardlopen is daarbij een belangrijke eerste stap. Steeds meer Nederlanders gaan op hun eigen tempo aan de slag met hardlopen. Een belangrijke vraag daarbij is, welke hardloopkleding schaf ik daar voor aan? Er is veel keuze op het gebied van hardloopkleding, maar hoe bepaal je welke kleding voor jou het beste is? Wij geven je een aantal tips om de juiste hardloopkleding te kopen.

hardlopen

Weersomstandigheden

Hardlopen in de kou is iets heel anders dan hardlopen in de zomer. In de winter is je lichaam bij de start van het hardlopen nog koud, en zul je moeten opwarmen. Je kunt je hier dik op aankleden, maar besef je wel dat je lichaam opwarmt tijdens het lopen. In de winter is een lange broek een goede keuze, maar kies wel voor een broek die je helpt bij het afvoeren van transpiratievocht. Als dat niet het geval is warmt je lichaam snel op en kan het de warmte niet kwijt. In de warmere maanden is het aan te raden om korte broek en shirt met korte mouw te lopen, zodat je lichaam zich goed kan aanpassen aan de omstandigheden.

Belang van goede schoenen

Elk lichaam is anders en dus ook elke voet is anders. Er is geen schoen die geschikt is voor iedereen. Vooral de afloop van je voet tijdens het lopen, ook wel pronatie genoemd, is van belang bij de keuze voor een bepaalde schoen. Een ‘gewone’ afloop van je voet is wanneer je landt op de buitenkant van de hak, en wikkel je je voet af in een s-vorm. Ruim de helft van de hardlopers heeft echter geen gewone afloop. Om er zeker van te zijn dat jij de schoen hebt die het beste bij je voet past, kun je je voet laten meten en analyseren in een gespecialiseerde sportwinkel. Zij kunnen je helpen en adviseren over de juiste schoen.

Kleding waar je je prettig in voelt

Naast dat kleding functioneel moet zijn, is het ook belangrijk dat je je prettig voelt in de kleding waarin je gaat hardlopen. Het design en uiterlijk van de kleding speelt daarbij voor velen een grote rol. Ga dus op zoek naar kleding van een merk dat je fijn vindt, of kleurencombinatie waar je een goed gevoel bij hebt. Dit komt neer op smaak en dat is bij iedereen anders. Gelukkig is er veel keuze en kun je altijd wel een outfit vinden die qua uiterlijk past bij jouw wensen. Bekijk bijvoorbeeld alle hardloopkleding van CAMPZ om te zien of jouw ideale outfit beschikbaar is.

Ga goed voorbereid op pad en je zult zien dat je hardlopen nóg leuker gaat vinden. Met goed materiaal en dus goede kleding, zul je zien dat je steeds meer plezier uit deze leuke sport haalt.

(Advertorial)

 

 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *