21 januari 2014 (0 reacties)

ISTAF chef wil boycot Trevor Graham trainingsgroep

Door Herman Weening

Bij het 65e Internationale Stadionfest (ISTAF) op 3 september in Berlijn worden de dopingcontroles verscherpt. Dit in reactie op het dopingschandaal rondom Justlin Gatlin. Voor het eerst zullen er ook bloedmonsters worden genomen. Dit werd op persbijeenkomst bekend gemaakt door de commericeel manager van het atletiekgala in Berlijn, Gerhard Janetzky.

Al eerder maakte Gerhard Janetzky bekend dat er geen plaats is voor Marion Jones. De ISTAF chef is keihard in zijn oordeel. “Net als Gatlin traint zij bij de groep Trevor Graham en is daarmee verdacht ook als het niet bewezen is”.Gerhard Janetzky wil een boycot van de hele sprintgroep van Graham. Janetzky pleit voor een gemeenschappelijk lijn in deze voor alle Golden League wedstrijden. In Berlijn wordt de finale gelopen van de Golden League wedstrijden. Jones won de wedstrijd in Parijs en werd tweede in Rome. In Zürich verscheen ze niet meer aan de start en vertrok halsoverkop naar huis. Later werd bekend dat Jones betrapt zou zijn op EPO. Jones (30) plaste positief in juni, na de kampioenschappen van haar land. In Indianapolis won ze toen de 100 meter.