< terug

Bernard Kibet en Peres Jepchirchir starten in halve marathon van Ras Al Khaimah

15 januari 2024 (0 reacties)

Peres Jepchirchir Foto Giancarlo Colombo/RAK Organisers

Olympisch kampioene marathon Peres Jepchirchir en de winnaar van vorig jaar, Benard Kibet, zijn de eerste twee topnamen die door de organisatie van de Ras Al Khaimah halve marathon zijn bekend gemaakt. Er wordt een absoluut topveld verwacht op zaterdag 24 februari.

De kwaliteit van Jepchirchir wordt niet alleen onderstreept door haar Olympische overwinning in Tokio, maar ook door haar drie wereldtitels op de halve marathon en de aanzienlijke prestatie om de enige vrouw te zijn die de Olympische marathon de New York en de Boston marathon wist te winnen. Een overwinningenreeks die ze in de zeven maanden tussen augustus 2021 en april 2022 heeft behaald. Voor de goede orde, toen ze deze RAK ‘halve’ in 2017 won, was dat in een toenmalig wereldrecord van 65min 06sec, wat nog steeds haar beste tijd is.

Bernard Kibet Koech Foto Giancarlo Colombo/RAK Organisers

Haar landgenoot Bernard Kibet Koech is een van de vele Kenianen die door de jaren heen zijn gerekruteerd om mee te lopen in een van de bedrijfsteams van Japan. Hij is ook ongewoon omdat hij een van de weinige atleten is die hardlopen op de baan met hardlopen op de weg combineert. Hij loopt 13 minuten op de 5000 meter en heeft verschillende 10.000 meters van net boven de 27 minuten gelopen. Maar zijn overwinning vorig jaar in RAK in 58.45 bracht hem in de top tien van het jaar.

Sinds de start in 2007 heeft de RAK-race bewezen een van de snelste halve marathons in het internationale circuit te zijn. Ras Al Khaimah is een van de kleinste van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. En hoewel de deelnemers andere dingen aan hun hoofd zullen hebben, wordt de race gelopen op het spectaculaire circuit aan zee met als achtergrond het prachtige voorgebergte van Marjan Island. Online inschrijven

Wedstrijdleider en CEO van Pace Events Peter Connerton zei vandaag: “We zijn vereerd en enorm dankbaar dat we door de toeristische autoriteiten van Ras Al Khaimah zijn uitgenodigd om een evenement als de RAK halve marathon te organiseren. We vinden dat het een weerspiegeling is van het succes dat we sinds 2000 hebben gehad met de Dubai Marathon. We hebben een 10k aan het RAK-programma toegevoegd omdat we hebben gezien hoe succesvol deze afstand was in Dubai. Een prachtige opstapje naar een halve of hele marathon. Peres Jepchirchir en Benard Kibet zijn de eerste van vele toonaangevende namen die we de komende weken bekend zullen maken voor de RAK ‘halve’.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *