< terug

Beschermd hardlopen

12 juni 2020 (0 reacties)

Bij het hardlopen zijn er tegenwoordig fijne apps beschikbaar. Die kun je handig bedienen bij het hardlopen met een sportarmband. Strava en Runkeeper zijn gratis te gebruiken op je iPhone of Android toestel. Tijdens het lopen weet je hoe snel je loopt en hoe ver je al bent. Ook de muziek bediening is prima te doen.

Hardlopen
Door de sluiting van de fitnesscentra vanwege de corona gaan meer mensen hardlopen. Om goed hard te lopen, heb je efficiënte spieren nodig. Spieren passen zich vanzelf aan, al na een paar keer trainen. Botten en pezen echter hebben meer tijd nodig. Trainen is je lichaam ‘afbreken’. Je spant je in en breekt zoiets af, in de hoop dat je lichaam er bij de herstelwerkzaamheden net wat extra’s bijbouwt, voor de zekerheid. Bouw het tempo voorzichtig op. Veel lopers beginnen te snel.

Blessures
Scheenbeenklachten is de meest voorkomende blessure bij hardlopen. Het wordt ook wel ‘mediaal tibiaal stress syndroom’ genoemd. Het is een overbelasting blessure die zich aan de binnenkant van het onderbeen vanaf zo’n 1/3 cm boven de enkel uit. De blessure wordt veroorzaakt door in een korte tijd te veel, te vaak en te snel lopen en/of springen. Eenzijdige trainingsvormen, met name heuveltraining en sprongkrachttraining zijn berucht en lopen op een harde ondergrond zoals asfalt of beton in combinatie met slecht schokabsorberend en ondersteunend schoeisel. Andere veel voorkomende blessures zijn Achillespeesklachten, lopersknie en voetklachten.

Running belt.
Als je gaat lopen neem je de smartphone mee. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden zoals de running belt. Dit is een band die je als riem kunt dragen en die strak om het lichaam zit. In de running belt zitten verschillende vakken waarin je jouw spullen kunt opbergen. Omdat de running belt dicht op de huid zit heb je vrijwel geen last van de band tijdens het hardlopen. Een andere optie is een sportband om je arm. Zo kun je op een makkelijkere wijze je telefoon bedienen tijdens het hardlopen en hoef je bijvoorbeeld niet stil te gaan staan om te zien wat er op het display staat.

Een extra bescherming van de smartphone blijft geboden ondanks de sportbanden. Bij een val beschermt de sportband de telefoon nauwelijks. Beter is om voor jouw Samsung met een passend hoesje samsung a51 optimaal te beschermen. Mocht je onderweg een blessure oplopen dan kun je in ieder geval contact opnemen. Niets is zo erg als een kapotte smartphone.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *