Beste jaarprestatie Powell

21 januari 2014 (0 reacties)

Amerikaan Wallace Spearmon en de Jamaicaan Asafa Powell hebben allebei de bestewereldjaarprestatie (BWJP) neergezet in de 200 meter.

Jamaicaanse en VS atletiekkampioenschappen
Wallace Spearmon, de vicewereldkampioen op de afstand, liep als eerste dit jaar onder de 20 seconden. Op de derde en laatste dag van de Amerikaanse atletiekkampioenschappen in Indianapolis won Spearmon in 19.90. Enkele uren later evenaarde Asafa Powell die tijd wel op de Jamaicaanse kampioenschappen in Kingston. Op de Amerikaanse kampioenschappen volgden overigens nog sterke prestaties. Op de 400 m horden verbeterde Lashinda Demus haar BWJP van de halve finale (53.50), door met 53.07 naar de zege te snellen.Ook Dominique Arnold, de nummer vier van het WK, zette zich door op de 110 m horden: hij verbeterde de BJWP van de Chinese olympische kampioen Liu Xiang (13.21). In de halve finale met 13.15 en in de finale met 13.10. Hinkstapspringer Walter Davis (17m71), hoogspringer Tora Harris (2m33) en 800 m-loper Khadevis Robinson (1:44.13) kruidden eveneens hun kampioenstitel met een BWJP.De ex-Keniaan Bernard Lagat zorgde dan weer voor een onuitgegeven dubbel. Op zijn eerste echte Amerikaanse kampioenschappen won hij zondag de 1500 m, twee dagen na zijn zege op de 5000 m.