< terug

Björn Koreman loopt met 2.11.07 ruim binnen de Olympische limiet (uitslagen en video)

13 december 2020 (0 reacties)

Björn Koreman leverde vandaag een unieke prestatie door in Wenen ruim binnen de limiettijd te blijven voor de Olympische marathon van Sapporo.

Koreman liep vandaag mee in het Oostenrijks marathonkampioenschap.De atleten liepen er zes ronden van zeven kilometer. Met start en finish op de mooie Prater-Hauptallee Na de halve marathon was de doorkomst van Koreman een keurige 1.05.18. Zeven kilometer waren er nog vier atleten over in de kopgroep en liep Koreman kort voor de kopgroep.  Na 35 kilometer en een doorkomsttijd van 1.48 was Koreman de enige koploper nog.De rest volgt op minuten achterstand. De finish bereikte de atleet in zijn tweede marathon in 2.11.07. Hij wordt daarmee de winnaar. Bij de dames is er een mooie resultaat voor de Oostenrijkse Eva Wutti die met 2:30:43 een nieuw Oostenrijks record loopt.


Olympische selectie
Koreman verdringt daarmee in de voorlopige marathonselectie voor Sapporo Frank Futselaar die vorige week in Valencia een tijd liep van 2.11.30. Het is een ongelofelijke prestatie van Koreman die vandaag pas zijn tweede marathon liep.  Vorig jaar kwam hij tot 2.17.26 in Eindhoven en vandaag dus een tijd van 2.11.07. Dit jaar zagen we al een fantastische progressie van Koreman die onlangs in Dresden een halve marathon afraffelde in 1.02.44. Bij gebrek aan een marathonwedstrijd wilde hij een eigen trainingsmarathon organiseren. Toen er een officiële marathon in Polen werd aangekondigd besloot Koreman deel te nemen aan de marathon van Polesno. Ook die werd afgelast en toen was daar nog een kans in Wenen, deelname aan het Oostenrijkse marathonkampioenschap.Drie keer is scheepsrecht het leverde een prachtig pr op van 2.11.07 en een kwalificatie voor de Olympische marathon in Sapporo. De kwalificatieperiode duurt tot 31 mei 2021. Tot nu toe hebben zich gekwalificeerd Nageeye (2.06.17) van Nunen (2.10.06) , Koreman (2.11.07) en Futselaar (2.11.30). Nederland mag drie atleten afvaardigen. De snelste atleet gaat in elk geval, de andere twee worden door d selectiecommissie aangewezen. Men kijkt dan naar verschillende prestaties maar in de regel worden de drie snelste atleten uiteindelijk aangewezen.

Bekijk hier de finishvideo

Koreman
Foto Facebook

Klik hier voor de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *