< terug

BK 10 KM op de weg.Kimeli en Gorissen pakken de titel

12 oktober 2020 (0 reacties)

Titelverdediger Koen Naert/RESC ging zondag niet van start. De Europese kampioen op de marathon staat zaterdag wel aan de start van het WK halve marathon in het Poolse Gdynia. Soufiane Bouchikhi/RFCL verscheen ook niet aan de start in Lokeren. Hij is in volle voorbereiding op de marathon in Valencia begin december en besloot daarom niet van start te gaan. De weg naar de Belgische titel lag daardoor open voor Isaac Kimeli/OEH.

De grootste concurrentie mocht hij verwachten vanuit zijn eigen trainingsgroep, het Runners’ lab Athletics Team, met Robin Hendrix/OEH. De twee club- en trainingsgenoten maakten de wedstrijd hard en liepen snel een voorsprong bij elkaar. In het tweede deel van de wedstrijd moest Robin een klein gaatje laten, waardoor de titel voor Isaac was. Hij won in 28’17” voor Robin in 28’22”. Met die tijden doen ze beter dan de winnende tijd van vorig jaar. Toen haalde Koen de titel in 29’20”.

Isaac Kimeli: “Ik ben zeer tevreden met zo’n tijd op dit parcours. Het had echter nog mooier geweest om hier tegen Soufiane Bouchikhi en Koen Naert te lopen. Op een sneller parcours moet ik zeker onder 28 minuten kunnen duiken, dus dat zal ik in de toekomst proberen. Op aanraden van mijn trainer Tim Moriau hebben Robin Hendrix en ik ons eigen ding gedaan. In de slotfase kreeg hij wat steken, waardoor ik hem moest achterlaten. Na mijn blessures in het begin van de zomer was ik des te meer gebrand op een knappe prestatie hier in Lokeren. De komende weken staan stevige volumes gepland op training met het oog op de CrossCup-manches in Mol en Roeselare. Het was jammer dat Simon Debognies niet aan de start kon verschijnen door scheenbeenproblemen, aangezien het héél mooi was geweest om met ons drie op het podium te staan. Ik hoop dat hij snel van zijn klachten verlost is, zodat we samen kunnen toeleven naar de komende weken”.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *