< terug

BK cross in Hulshout als springplank naar het EK in Brussel.

18 november 2023 (0 reacties)

Meer dan 1900 crossers zullen zondag een borstnummer opspelden op het BK veldlopen in Hulshout. De tenoren zullen er niet alleen strijden om de eer en de medailles, maar ook om de felbegeerde kwalificatieplaatsen voor het EK in Brussel.

Isaac Kimeli in lange én korte cross

Aan motivatie geen gebrek. Zowat alle cross-specialisten tekenen present zondag. Bij de mannen krijgt regerend Belgisch kampioen Isaac Kimeli/OEH de meeste ‘sterren’ achter zijn naam. De bronzen medaillewinnaar van het EK cross van vorig jaar wil zondag naast de lange ook de korte cross meepikken! Robin Hendrix/OEH, John Heymans/DCLA, Michael Somers/CABW en Guillaume Grimard/DCLA zijn de meest genoemde namen voor het podium. Andere kapers op de kust voor de top zes zijn afscheid nemend vice-Belgisch kampioen Pieter-Jan Hannes/HULS, Thomas Vanoppen/ACHL, Marco Vanderpoorten/HAMM en Nicolaï Saké/AVLL

Bij de vrouwen kan er mooie tweestrijd komen tussen titelhoudster Lisa Rooms/AVLO die net op tijd fit lijkt na een kuitblessure en Cloé Herbiet/WACO. Voorts beschikken Belgisch kampioene van 2020 Sofie Van Accom/ACHL, Juliette Thomas/DAMP en Victoria Warpy/ACW over goede papieren. Maar ook twee andere voormalige Belgische crosskampioenen Hanna Vandenbussche/AVR en Imana Truyers/CABW kunnen zich mengen in strijd om de dichte ereplaatsen. 

Bij de beloften krijgen Noah Konteh/OLSE en de verrassende winnares van de CrossCup-manche van Roeselare Jana Van Lent/RESC de favorietenrol toebedeeld.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *