< terug

Thomas Bach:”Blijf je op volle kracht voorbereiden op de Spelen”

14 maart 2020 (0 reacties)

IOC Voorzitter Thomas Bach heeft over de huidige coronacrisis in de sportwereld een brief geschreven aan alle olympische sporters.

“Als gevolg van het vele overleg dat we hebben gehad en hebben met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de organisatie van de Spelen Tokyo 2020 , de Tokyo regering, de Japanse regering en vele autoriteiten over de hele wereld, met name de Chinezen, kan ik u verzekeren dat het IOC zich vanaf 24 juli volledig inzet voor succesvolle Olympische Spelen Tokyo 2020. Dit regelmatige overleg wordt voortgezet om eventuele nieuwe ontwikkelingen aan te kunnen.

We weten natuurlijk dat de lopende Olympische kwalificatie uitdagend is en dat het veel flexibiliteit vereist van u, uw Nationaal Olympisch Comité (NOC) en uw Internationale Federatie (IF). Sommigen van jullie moesten hun wedstrijdschema, training en reisplannen wijzigen vanwege locatiewijzigingen en reisbeperkingen. Ik wil u persoonlijk bedanken voor al deze flexibiliteit en solidariteit, dat is de echte Olympische geest.

Wees gerust dat het IOC hard blijft werken met de NOC’s en de IF’s om oplossingen te vinden voor deze uitdagingen en om onder deze omstandigheden een eerlijke Olympische kwalificatie te garanderen. We zullen dagelijks updates blijven ontvangen en het advies volgen van de WHO, het toonaangevende VN-agentschap op het gebied van gezondheidskwesties.

We zullen u deze betrouwbare informatie uit de eerste hand verstrekken op uw speciale platform, Athlete365. Hierdoor kun je je beter aanpassen aan de situatie in al je voorbereidingen voorafgaand aan de Olympische Spelen Tokyo 2020.

In dit opzicht is het een van de vele initiatieven van het IOC om je te ondersteunen op en buiten het speelveld, hetzij direct en / of via je NOC en je IF. Maak gebruik van al deze voordelen en middelen die voor u beschikbaar zijn. Ik moedig je ook aan om in nauw contact te blijven met de vertegenwoordigers van je respectievelijke atleten.

Ik hoop dat je je met al deze steun volledig kunt concentreren op je Olympische voorbereidingen. Ga alsjeblieft door met “volle kracht”. Dan kunnen wij, de Olympische gemeenschap, de hele wereld opnieuw verenigen in een vreedzame competitie. Dit is wat de Olympische Spelen zo uniek maakt en u, als de belangrijkste spelers van deze Olympische gemeenschap, zult miljarden mensen over de hele wereld inspireren.

Ik kijk ernaar uit u te zien op de Olympische Spelen van Tokyo 2020 en ik wens u het allerbeste”

Alternatieven
Vooralsnog zijn de atletiekunie en het NOC/NSF aan zet om met alternatieve plannen te komen mocht het kwalificatietraject door afgelastingen mislukken. De Atletiekunie heeft bij monde van technisch directeur Ad Roskam al laten weten de kwalificatie voorlopig niet aan te passen. Tot 31 mei kan er voor de marathon nog gekwalificeerd worden en er komen nog wedstrijden. Denk aan Enschede (19 april) en wellicht de marathon van Düsseldorf (26 april).Worden die ook afgelast dan wordt er wellicht gesproken over oprekken van de kwalificatietermijn.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *