< terug

Blikslager doet gooi naar limiet Universiade

9 mei 2019 (0 reacties)

Leverkusen – Niek Blikslager reisde direct vanuit de trainingsstage in Monte Gordo, Portugal, door naar Duitsland voor de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen. Voor Niek meteen een heel belangrijke. Hij had als plan om hier een poging te wagen de 10000m limiet voor de Universiade te lopen.

De trainingsstage was voor Niek deze keer ook anders dan anders. Waar normaliter twee weken volop wordt getraind en juist voorafgaand en erop volgend rust gehouden wordt, bestond het dit jaar uit een lang blok waarbij de eerste week in Portugal alle puntjes op de ï werden gezet. De tweede week werd er naar de wedstrijd toe getapered, om zo optimaal mogelijk aan de start te staan. De limiet voor de Universiade staat op 29.35, vijftien seconden sneller dan het PR van Niek. Dit PR is weliswaar een wegwedstrijd, dus moeilijk te vergelijken met de baan, maar het is desalniettemin een grote hap van zijn besttijd.

De wedstrijd in Duitsland leende zich goed voor een limietpoging. Het is een gehaasde wedstrijd, waarbij de haas als opdracht mee kreeg om schema 29.30 te lopen. Niek startte en volgens plan kon hij de haas volgen. De doorkomst op 14.50 was goed en het leek erop dat de limiet in zicht bleef. Tot het 7km punt. Daarna liepen de benen vol. “Ik zat ineens stuk en dan is 3 kilometer wel heel ver”, besloot Niek. Hoewel de limiet snel niet meer haalbaar bleek wist hij nog wel onder de 30-minutengrens te blijven en zette hij de klok stil op 29.56.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *