< terug

Brinkman stapt uit in Hamburg en kan streep zetten door Olympische marathon

28 april 2024 (0 reacties)

Het is Nienke Brinkman niet gelukt bij de laatste mogelijkheid de olympische limiet te lopen. Bij de marathon van Hamburg stapte ze tussen de meetpunten van de 15 en 20 kilometer uit. Het kwam ook niet als een verrassing gezien de gemankeerde voorbereiding van Brinkman,waarbij ze voornameiljk op de fiets trainde

Na 30 april is het niet langer mogelijk een gooi te doen naar een startbewijs voor Parijs 2024. Omdat Brinkman ook niet in aanmerking komt om zich via de ranglijst te kwalificeren, zal ze de olympische marathon van komende zomer niet lopen.

Lees hier verder

Belastbaarheid
Brinkman was bijna een jaar lang geblesseerd. De atlete die na een marathon gewend was ook zware trails te lopen lijkt de grenzen van haar belastbaarheid door deze combinatie te hebben overschreden. Een jaar lang liep ze niet in wedstrijdverband. Ze liep vorig jaar tijdens de kwalificatieperiode in Boston een prima tijd van 2.24.58 maar het parcours in Boston voldoet niet aan de eisen voor een Olympische kwalificatie (2.26.50). Brinkman was er niet teleurgesteld onder, ze zou die tijd nog wel lopen. Dat liep anders. Ze hervatte het trailseizoen en finishte als zesde maar wel dodelijk vermoeid in de zware Bergloop van Sierre Zinal. Ze moest vervolgens afzeggen voor de bergmarathon van Mont Blanc vanwege een hamstringblessure. Daarna begon de voorbereiding voor Amsterdam en openbaarde zich de stresshaard in haar kuit. Ze moest afzeggen en het herstel vlotte maar moeilijk en ze moest ook afzeggen voor de Valencia marathon. Volgens haar management wilde ze ondanks een voorbereiding met veel fietskilometers de laatste kans grijpen in Hamburg. De impact van het lopen bleek dus vandaag teveel te zijn op het lijf van Brinkman. Al voor 20 kilometer stapt ze uit de wedstrijd. Ze was superfit volgens haar management maar fitheid met veel loopkilometers blijkt eens te meer een voorwaarde voor een topprestatie in de marathon. Brinkman,een toptalent in de marathon, wil nog veel langer mee in de marathon. Ze zal daarbij scherpere keuzes moeten maken om haar lichaam topfit te houden voor de marathon. De ongeschreven wetten van de marathon zijn bikkelhard blijkt eens te meer. Haar eerste optie is deelname aan het EK in Rome waar ze zich wel voor de halve marathon heeft gekwalificeerd.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *