< terug

Brute omstandigheden in Boston marathon.Nageeye wordt zevende met 2.23.16 (Uitslagen)

16 april 2018 (0 reacties)

Brute omstandigheden? Een nare tegenwind? Een kille regen? Geen van die dingen stopte Desiree Linden, die de eerste Amerikaanse vrouw werd die de Boston won sinds 1985 .Bij de mannen ook al een daverende verrassing met de winst door de Japanner Kawauchi die de wedstrijd won met een tijd van 2.15.58 en alle Afrikanen achter zich liet. Nageeye finishte als zevende met 2.23.16

Schermafbeelding 2018-04-16 om 18.33.14

Linden, een 34-jarige Californiër, overwon de heartbreakhill van 2011, toen ze als tweede eindigde in de marathon met twee seconden achterstand op de winnares.Vandaag won ze in een officieuse tijd van 2:39:54. Linden, een ervaren langeafstandsloopster die deelnam aan de Olympische Spelen van 2012 en 2016, eindigde voor Kenya’s Gladys Chesir en hielp onderweg zelfs nog even de Amerikaanse Shalane Flanagan om terug te komen in de race nadat ze bij een dixie een sanitaire stopt maakt.

Schermafbeelding 2018-04-16 om 18.32.45

Linden vertelde boston.com dat ze graag haar tijd afwacht tot rond de 30 km voor de marathon, en dan gaat versnellen. Dat is precies wat ze maandag heeft gedaan. “Het is een beetje alsof de oogkleppen op dat punt omhoog gaan”, zei ze. Het was bij de start amper drie graden met ijskoude regen en harde wind. De officials hadden gezorgd voor twee startnummers.Een op de regenjack en een op het racesinglet. Desiree Linden is de eerste Amerikaanse die sinds 1985 de Boston marathon wint.

Nageeye
Hij begon voortvarend in Boston, maar had het vooral moeilijk in de slotfase van de wedstrijd. Lange tijd leek hij nog wel af te stevenen op de vierde plaats, maar in de laatste kilometers viel hij ver terug.De zege ging naar een Japanner. Yuki Kawauchi won de uitputtingsslag in 2.15.53. Wereldkampioen Geoffrey Kirui leek aanvankelijk zijn titel te gaan prolongeren. De Keniaan werd echter bevangen door de kou en zag Kawauchi in de slotfase passeren.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *