< terug

Butter is furieus op Salazar.Management Hassan blijft achter Nike Oregon project staan.

6 oktober 2019 (0 reacties)

Na haar unieke prestatie op het WK door als enige atlete ooit het goud te winnen op de onmogelijke double 1500 mtr en 10.000 mtr komen de vragen aan het adres van topatlete Sifan Hassan. Haar trainer Alberto Salazar werd afgelopen dinsdag voor vier jaar geschorst door de USADA na een jarenlang gedegen onderzoek. De vragen zijn er vele. Collega atleet Michel Butter verwoordde het op twitter als volgt.

Twitterbericht Michel Butter
“Ongekende prestatie van Sifan, met vechtlust gevoed door boosheid. Boos op de mensen die haar niet vertrouwen, maar Sifan moet niet boos zijn op de wereld. Sifan moet furieus zijn op haar coach. Hem bij zijn strot pakken en vragen: Waarom? Dat is vechtlust, voor een schone sport!”

Twitterbericht Miranda Boonstra
Kiezen voor een verdachte en nu veroordeelde coach is veel schadelijker voor de sport. Heb geen schandpaal gezien. Ze geeft echter nooit een echt antwoord waarom ze bij een coach gaat trainen die al onder verdenking stond. Dan is het logisch dat mensen vragen gaan stellen. We zijn al zo vaak bedonderd. Bij geen vragen stellen ontstaat omerta.

Management blijft achter trainingsaanpak Sifan Hassan staan
Het management van Sifan Hassan weet overigens van geen wijken en blijft vierkant achter haar verblijf in Oregon staan. De kans dat zij dan ook terugkeert naar Papendal lijkt nihil.Haar manager Sander Ogink van Global Sports verwoordt het in het NRC als volgt. „Ik ben ervan overtuigd dat Sifan schoon is, daarvoor ken ik haar lang genoeg. Ik vertrouw haar. Sifan wordt sinds haar keus voor Salazar scherp in de gaten gehouden, dat wisten we. We wisten ook dat haar keus vroeg of laat vragen zou oproepen. We waren erop voorbereid.” Verderop stelt hij het in een vraaggesprek met het NRC onomwonden. “„Onze zekerheid is dat zij medisch wordt begeleid door de Nederlandse sportarts Peter Vergouwen en ik bij mijn bezoeken aan Beaverton nooit heb vastgesteld dat er op medisch vlak enige bemoeienis is met Sifan. Ik weet vooral zeker dat het haar op trainingstechnisch vlak aan niets ontbreekt. Salazar heeft van Sifan Hassan simpelweg een betere atlete gemaakt.”

Lees verder in het NRC

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *