< terug

Butter klaar voor marathon Twente: we gaan lekker koersen

17 april 2021 (0 reacties)

“We gaan lekker koersen”. Michel Butter zit tegenwoordig zo vaak op de mountainbike, dat hij in wielerjargon begint te praten als het over hardlopen gaat. Toch loopt hij zondag echt een marathon op het parcours dat is uitgezet op het afgesloten vliegveld Twente en waar de Castricummer zijn ‘comeback’ wil vieren met een tijd van laag in de 2.10 of zelfs eronder. In dat geval geeft hij zichzelf de beste kans op uitzending naar de Olympische Spelen. Butter zal zijn persoonlijk record uit 2012 (2.09.58) moeten verbeteren om in aanmerking te komen voor de Olympische marathon.
Zelf zegt hij daarover. Ik loop zondag voor het eerst een marathon op de Vaporfly’s van Nike. “Dat gaat bij mij ook minuten schelen, alleen heb ik nu niet het niveau van 2012. Ik ga niet 2:06 lopen, maar 2:10.14 acht ik wel mogelijk.”


Lees hier verder

De limiet voor de mannen is met 2.11.30 niet echt scherp te noemen. Wie de worldrankings bekijkt kan zien dat wereldwijd talloze atleten sneller lopen. Butter zegt daarover. Dit komt door de nieuwe, supersnelle schoenen die na de vorige Spelen zijn geïntroduceerd in de atletiek. “De limiet is gebaseerd op het tijdperk voor die schoenen, terwijl er een ontwikkeling heeft plaatsgevonden waardoor er minuten sneller wordt gelopen.”

Lees ook dit artikel

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *