< terug

Butter van start in Amsterdamse Boscross

14 december 2018 (0 reacties)

Eén week na de EK Cross in Tilburg staat Michel Butter komende zondag alweer aan de start bij de Amsterdamse Boscross. Michel Butter – die vorige week tijdens het EK Cross in Tilburg nog finishte als de beste Nederlander – is een echte liefhebber van de cross en ziet uit naar het zware en gevarieerde parcours in het Amsterdamse Bos.

Butter is zondag op de lange cross natuurlijk de favoriet. Met zijn deelname promoot Butter de door hem zo geliefde cross op het uitdagende parcours van 9 km. Hij zal daar om de winst strijden met zijn uitdager Lucas Nieuweboer en andere opponenten zoals Jelmer van der Linden en Tim van den Broeke.

De organisatie van de Boscross is er trots op om een topatleet van het formaat van Butter te ontvangen. Ook laat de deelname van Butter volgens de organisatie zien dat de cross lééft: “Cross is atletiek in puurste vorm, waarbij de atleten strijden tegen de elementen, zichzelf en elkaar.” De wens van de internationale atletiekfederatie IAAF en voorzitter Sebastian Coe om het veldlopen te laten terugkeren als olympisch onderdeel van de atletiek, steunt de organisatie dan ook van harte.

De mannen lange cross start zondag om 13:45 uur in de Arena van het Amsterdamse Bos (bereikbaar vanaf de Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen).

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *