< terug

Cape Town marathon Zuid-Afrika op 17 oktober gaat door.

19 augustus 2021 (0 reacties)

De Cape Town Marathon gaat op 17 oktober door , met een limiet van 12.000 lopers. De plannen voor het evenement zijn grondig herzien om de veiligheid van alle deelnemers te garanderen, aldus wedstrijdleider Renée Jordaan.

De marathon was de enige wedstrijd over de afstand van 42,195 km die in de tweede helft van 2020 in Zuid-Afrika werd gehouden. Er werd gebruik gemaakt van een uniek concept: Naast virtuele lopen over de afstanden marathon, halve marathon, 10 km en 5 km waren er ook drie topwedstrijden -met beperkte deelname- in Kaapstad en de binnensteden Potchefstroom (1354 m boven zeeniveau) en Pretoria (1367 m). De drie wedstrijden hadden respectievelijk 13, 10 en 9 finishers.

Een interessant aspect van het evenement was dat ultramarathonlopers in de drie races naar voren kwamen. Huidig Comrades-kampioen Edward Mothibi liep de snelste tijd van de dag toen hij in Potchefstroom won met een PB van 2:16:47. Bongmusa Mthembu, die de Comrades in 2017 en 2018 won en de huidige Two Oceans-kampioen is, pakte de Kaapstad-etappe in 2:17:31, ook een PB. Voormalig Comrades-winnaars Ann Ashworth en Charné Bosman wonnen respectievelijk in Potchefstroom (2:46:13) en Pretoria (2:56:18).

De snelste tijd van de dag kwam echter op naam van Annie Bothma, de voormalige atlete van de Coastal Carolina University, passeerde haar huis aan de waterkant van Kaapstad elke ronde.Er werden tien ronden gelopen en Bothma was veel te sterk.Ze verbeterde haar persoonlijke record van vorig jaar – haar debuut op deze afstand – met meer dan acht minuten en won in 2:33:35. Haar winstmarge bedroeg meer dan 13 minuten.

Toen de race voor het laatst in zijn traditionele vorm werd gehouden, in 2019, waren er 9555 finishers. Dit keer zal het deelnemersveld beperkt zijn tot 12.000 lopers, die in groepen van start zullen gaan, gebaseerd op hun eerdere resultaten (niet beperkt tot de Sanlam Cape Town Marathon). De finishtijd van de lopers wordt berekend van mat tot mat. De limiet om binnen te komen is 6½ uur, gebaseerd op de laatste groep van startende lopers.Net als in 2019 zullen de Zuid-Afrikaanse marathonkampioenschappen weer in de marathon worden opgenomen.

Om het risico op COVID-19-overdracht te verminderen, zullen alle lopers en vrijwilligers van de organisatie in de 72 uur voorafgaand aan de race COVID-19-antigeentests ondergaan. De tests zijn verplicht, ongeacht de vaccinatiestatus, en zijn gratis. De lopers zullen worden getest in het Cape Town Stadium voordat zij de Expo ruimte binnengaan om hun startnummer op te halen. De resultaten van de antigeentests zullen binnen 15 minuten beschikbaar zijn.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd