< terug

CAS doet uitspraak in zaak-Semenya: testosteronlimiet voor atletes

1 mei 2019 (0 reacties)

De internationale atletiekfederatie (IAAF) mag een testosteronlimiet instellen voor atletes op de 400 en 800 meter. Dat heeft het internationaal sporttribunaal CAS woensdag bepaald in de beroepszaak die door de Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya was aangespannen tegen de IAAF.

Het CAS stelde daarmee de tweevoudig olympisch kampioene en drievoudig wereldkampioene op de 800 meter in het ongelijk. Zij bestreed in februari tijdens vijf zittingsdagen bij het CAS de regel dat zij verplicht kan worden medicamenten te nemen om een hormonale afwijking te bestrijden.

Lees hier verder

Paula Radcliffe

Paula Radcliffe, wereldrecordhoudster op de marathon, zal opgelucht ademhalen. Zij verklaarde al eerder vierkant achter de IAAF te staan .Het werd haar niet in dank afgenomen op social media wordt ze bedreigd.Radcliffe erkende wel dat Semenya keihard getroffen wordt maar als Semenya door het CAS in het gelijk zou zijn gesteld zou volgens Radcliffe, gaan managers op zoek gaan naar hyperandrogene meisjes om de meer winstkansen te hebben


Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *