< terug

Chambers spreekt over dopinggebruik

21 januari 2014 (0 reacties)

Dwain Chambers spreekt over zijn dopinggebruik


Dwain Chambers gebruikte 18 maanden THG

De Britse sprinter Dwain Chambers heeft zijn boekje opengedaan over het Balco-laboratorium en zijn eigen dopinggebruik.Dwain Chambers, die in februari na twee jaar schorsing weer mag deelnemen aan wedstrijden, was openhartig op de BBC.

“Ik bracht de sport in gevaar”
“Ik nam THG, zelfs al 18 maanden voor ik betrapt werd in 2003. Victor Conte van Balco gaf me het synthetische dopingproduct. Hij zei me dat het een voedingssupplement was.”Chambers moest het zilver dat hij won op de 4 x 100 m op het WK in 2003 inleveren. Hij moet mogelijk ook nog zijn gouden plak van op het EK van 2002 inleveren. In dat jaar begon hij immers THG te gebruiken.”Ik wil echt terugkomen, want ik mis de sprint. Ik ben vastberaden om weer plezier te maken op de piste. Daarnaast ben ik ook helemaal blut. Ik moet dringend weer wat geld verdienen. Hopelijk heeft de doping mij lichamelijk en geestelijk niet aangetast. ” Dwain Chambers is zich bewust van zijn bedrog. Hij begrijpt dat het publiek hem niet snel weer in de armen zal sluiten, maar toch wil hij weer lopen.”Het was dom van me dat ik geen vragen stelde over THG. Drie of vier keer per week moest ik enkele druppels onder mijn tong innemen”, zei Chambers.”Ik ben teleurgesteld in mezelf omdat ik de sport in gevaar bracht en ik vraag ook niet dat het publiek me vergeeft.”

Amuseren
“Ik moet opnieuw wat geld gaan verdienen, want ik ben blut. Ik heb een inkomen nodig”, zei Chambers. “Mentaal zit het weer snor, maar ik weet wel niet hoe mijn lichaam zal reageren als ik opnieuw op de baan sta. Ik mis de competitie, en daarom ben ik vastberaden om terug te keren en me te amuseren op de baan.”Chambers traint in Jamaica voor zijn comeback met Glen Mills, de coach van Kim Collins uit St. Kitts and Nevis, de atleet die te sterk was voor Chambers op de Commonwealth Games 2002 en het WK 2003.

Geen Spelen meer
Aan Olympische Spelen mag Chambers niet langer deelnemen, maar gewone wedstrijden lopen mag nog wel. Hij moet daarvoor drie negatieve dopingtest afleggen, wat volgens de BBC begin januari een feit zal zijn. Chambers hoopt zich op de Britse trials, op 12 februari, te plaatsen voor het WK indoor, dat van 10 tot 12 maart plaatsvindt in Moskou. Ook de Commonwealth Games in Melbourne in maart, en het EK in het Göteborg in augustus, wil hij aan zijn programma toevoegen.

© Sporza

Lees veel meer over de Balco affaire in ons artikel

Hier het BBC artikel over Chaimbers

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chambers spreekt over dopinggebruik

12 december 2005 (0 reacties)

Dwain Chambers spreekt over zijn dopinggebruik


Dwain Chambers gebruikte 18 maanden THG

De Britse sprinter Dwain Chambers heeft zijn boekje opengedaan over het Balco-laboratorium en zijn eigen dopinggebruik.Dwain Chambers, die in februari na twee jaar schorsing weer mag deelnemen aan wedstrijden, was openhartig op de BBC.

“Ik bracht de sport in gevaar”
“Ik nam THG, zelfs al 18 maanden voor ik betrapt werd in 2003. Victor Conte van Balco gaf me het synthetische dopingproduct. Hij zei me dat het een voedingssupplement was.”Chambers moest het zilver dat hij won op de 4 x 100 m op het WK in 2003 inleveren. Hij moet mogelijk ook nog zijn gouden plak van op het EK van 2002 inleveren. In dat jaar begon hij immers THG te gebruiken.”Ik wil echt terugkomen, want ik mis de sprint. Ik ben vastberaden om weer plezier te maken op de piste. Daarnaast ben ik ook helemaal blut. Ik moet dringend weer wat geld verdienen. Hopelijk heeft de doping mij lichamelijk en geestelijk niet aangetast. ” Dwain Chambers is zich bewust van zijn bedrog. Hij begrijpt dat het publiek hem niet snel weer in de armen zal sluiten, maar toch wil hij weer lopen.”Het was dom van me dat ik geen vragen stelde over THG. Drie of vier keer per week moest ik enkele druppels onder mijn tong innemen”, zei Chambers.”Ik ben teleurgesteld in mezelf omdat ik de sport in gevaar bracht en ik vraag ook niet dat het publiek me vergeeft.”

Amuseren
“Ik moet opnieuw wat geld gaan verdienen, want ik ben blut. Ik heb een inkomen nodig”, zei Chambers. “Mentaal zit het weer snor, maar ik weet wel niet hoe mijn lichaam zal reageren als ik opnieuw op de baan sta. Ik mis de competitie, en daarom ben ik vastberaden om terug te keren en me te amuseren op de baan.”Chambers traint in Jamaica voor zijn comeback met Glen Mills, de coach van Kim Collins uit St. Kitts and Nevis, de atleet die te sterk was voor Chambers op de Commonwealth Games 2002 en het WK 2003.

Geen Spelen meer
Aan Olympische Spelen mag Chambers niet langer deelnemen, maar gewone wedstrijden lopen mag nog wel. Hij moet daarvoor drie negatieve dopingtest afleggen, wat volgens de BBC begin januari een feit zal zijn. Chambers hoopt zich op de Britse trials, op 12 februari, te plaatsen voor het WK indoor, dat van 10 tot 12 maart plaatsvindt in Moskou. Ook de Commonwealth Games in Melbourne in maart, en het EK in het Göteborg in augustus, wil hij aan zijn programma toevoegen.

© Sporza

Lees veel meer over de Balco affaire in ons artikel

Hier het BBC artikel over Chaimbers

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *