< terug

Chebet loopt wereldrecord vijf kilometer in Barcelona (video)

31 december 2023 (0 reacties) Chebet loopt wereldrecord vijf kilometer in Barcelona (video)

Wereldkampioene Beatrice Chebet sloot haar jaar op een hoogtepunt af door 14:13* te lopen en daarmee het wereldrecord op de 5 kilometer voor vrouwen te verpulveren tijdens de Cursa dels Nassos, een World Athletics Label wegwedstrijd, in Barcelona op oudejaarsdag (31).

De 23-jarige Keniaanse verbeterde het vorige wereldrecord voor vrouwen van 14:29, dat op 12 september 2021 in Herzogenaurach werd gevestigd door Senbere Teferi uit Ethiopië, terwijl haar prestatie ook sneller is dan het wereldrecord voor vrouwen in een gemengde race van 14:19, dat in 2021 in de Cursa dels Nassos werd gevestigd door Ejegayehu Taye uit Ethiopië.

Taye eindigde deze keer als tweede achter Chebet in 14:21, terwijl Lilian Kasait Rengeruk uit Kenia derde werd in 14:25. Daarmee dook de top drie – allemaal medaillewinnaars op de 5 km tijdens de wereldkampioenschappen atletiek op de weg in Riga 23 in oktober – onder het vorige wereldrecord voor vrouwen. Oeganda’s Joy Cheptoyek zat ook binnen die grens en werd vierde in 14:27.

Voorafgaand aan haar wereldtitel op de 5 kilometer in Riga, eiste Chebet ook de wereldtitel cross country op in Bathurst in februari en won ze brons op de 5000 meter in Boedapest in augustus.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *